Cum putem ajuta la reabilitarea Palatului Lyra, un edificiu dedicat culturii, pentru ca acesta să-și recapete strălucirea de altădată? Aflați aici

Palatul Lyra, o clădire emblematică pentru Brăila, are nevoie de o amplă reabilitare. A fost construit în perioada 1924 -1926, pe un teren donat de primarul liberal al Brăilei, Radu Portocală, iar lucrările au fost suportate de Societatea Filarmonică Lyra, cu susținerea autorităților locale din acea perioadă (Primăria și Prefectura) și cu donații din partea unor membri ai comunității brăilene, între care s-au aflat însuși primarul Portocală și muzicieni.

După ce Palatul Lyra a trecut prin „mâinile” armatei sovietice și ale comuniștilor, fiind naționalizat și transformat în cinematograf, Societatea Filarmonica Lyra a obținut în instanță retrocedarea imobilului, iar acum reprezentanții acesteia au nevoie din nou de ajutorul comunității, pentru a face ca acest imobil să-și recapete strălucirea de altădată. Deocamdată cea care a suportat greul cheltuielilor a fost familia Teodorescu, respectiv dr. Nicu Teodorescu și mai apoi fiul său, Constantin Teodorescu, președinți ai Societății Filarmonice Lyra, care au avut o viziune potrivit căreia Palatul Lyra trebuie să redevină un templu al artelor, deschis tuturor artiștilor și pus în slujba comunității, așa cum au dorit fondatorii acesteia.

Pentru cei care doresc să afle mai multe despre istoria clădirii, o găsiți aici:

https://www.mihaeladanpress.ro/povestea-palatul-lyra-o-cladire-simbol-a-brailei-prezentata-de-presedintele-societatii-filarmonice-lyra-constantin-teodorescu/

Pentru cei care întreabă „ Cum putem ajuta?”, răspunsul îl găsiți aici,  oferit de Constantin Teodorescu și de Cristian Lucilius Niculae, președintele Asociației Brăilene pentru Educație Civică (ABEC), un alt reprezentant al comunității brăilene care a contribuit financiar și nu numai la lucrările realizate până acum la acest imobil:

Precizăm că acestora li s-au alăturat reprezentanți ai grupului Problema de pe strada mea – Brăila, care au contribuit și ei cum au putut la realizarea  lucrărilor.

Pe Constantin Teodorescu îl găsiți aici: https://www.facebook.com/brailateo

Informații suplimentare puteți găsi și aici: https://palatul-lyra.ro/, unde vor fi prezentate categoriile de lucrări care urmează să fie făcute, astfel încât fiecare poate decide dacă este posibil să contribuie cu bani, dacă este posibil să contribuie prin a realiza activități precum vopsit, sters praful, făcut curățenie, etc sau printr-o donație mai mare, care înseamnă să acopere cheltuiala pentru un rând de scaune, o ușă sau orice alt lucru necesar în clădire.