CUP DUNĂREA: UNELE ASOCIAȚII DE PROPRIETARI ȘI-AU SUSPENDAT PROGRAMUL DE ÎNCASĂRI. RUGĂM A RELUA ACTIVITĂȚILE DE ÎNCASĂRI. CONTINUITATEA SERVICIULUI DE ALIMENTARE CU APĂ POATE FI ASIGURATĂ DOAR PRIN PLATA FACTURILOR

Compania de Utilități Publice (CUP) Dunărea Brăila face apel la administratorii asociațiilor de proprietari din municipiu să continue să facă încasări, astfel încât să se plătească la timp facturile pentru serviciile de apă potabilă și canalizare.

Conducerea CUP precizează într-un comunicat dat publicității că unitatea poate asigura continuitatea serviciului de alimentare cu apă doar dacă se plătesc facturile: „Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila mulțumește tuturor clienților care înțeleg faptul că facturile reprezentând contravaloarea serviciilor de apă și de canalizare trebuie achitate și în această perioadă, pentru a asigura continuitatea serviciului de utilități.

Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila este o societate comercială care se autofinanțează, fără a beneficia de fonduri de la bugetele de stat, locale sau județene. Sursele noastre de venit sunt încasările pe care le obținem din plata de către utilizatori – persoane fizice și juridice – a apei potabile furnizate, a serviciilor de canalizare și epurare, a celor de vidanjare, precum și din prestarea către terți a unor lucrări specifice domeniului nostru de activitate. De altfel, și legislația în vigoare prevede acest aspect.

Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila are stabilitate din punct de vedere financiar, dar situații de criză de genul celei pe care o traversăm pot crea grave dezechilibre financiare pentru oricare operator de servicii de utilitate publică, în cazul în care apar sincope în încasarea contravalorii serviciilor prestate.

Pentru a asigura continuitatea serviciului de furnizare a apei potabile, de colectare și de epurare a apelor uzate, Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila are nevoie de resurse financiare pentru a achiziționa reactivii necesari tratării apei brute pentru ca aceasta să devină potabilă, pentru a plăti energia electrică utilizată în procesele de producție, pentru captarea, tratarea și transportul apei către utilizatori, pentru transportul apei uzate și epurarea acesteia, pentru a plăti apa brută și contribuțiile specifice pentru apele uzate evacuate, etc.

Având în vedere faptul că unele asociații de proprietari și-au redus considerabil și chiar au suspendat programul de încasări, rugăm a relua aceste activități de încasări, pentru a nu periclita activitatea noastră și confortul unui întreg municipiu. Avem disponibilitatea de a colecta numerarul de la asociațiile de proprietari dacă vom fi anunțați telefonic: Call-Center – 0339.403.403 și Serviciul Comercial – 0239.692.900 interior-126.

Reamintim că pentru achitarea facturilor, utilizatorii au la îndemână modalități multiple de plată: facturile se pot plăti online, prin intermediul site-ului nostru (Portal clienți), prin instrumente electronice de plată din rețelele “PayPoint” sau “Un-Doi Centru de plăți” și prin terminalele băncilor (bancomate) sau internet banking ( servicii de bancă la distanță).

De asemenea recomandăm utilizarea pentru plăți a portalului online de pe site-ul societății www.cupdunarea.ro . Serviciul facilitează comunicarea unor informații necesare privind valoarea soldului restant și componența acestuia, vizualizarea ultimelor plăți efectuate, transmiterii de către clienți a consumului lunar de apă, efectuării de sesizări și nu în ultimul rând realizarea de plăți electronice corespunzătoare soldului sau facturilor restante.

În cazul în care nu ați intrat în posesia facturii, puteți achita contravaloarea serviciului cu o factură mai veche, după ce în prealabil v-ați informat la Call-Center, telefon 0339 403 403, asupra sumei pe care o aveți de plată. Operatorii noștri vă stau la dispoziție, telefonic sau online, pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

Echipele de intervenție, personalul din stațiile de tratare sau de epurare a apei sunt de asemenea la datorie, alături de celelalte categorii de personal, pentru a asigura continuitate și funcționalitate sistemului.

CONTINUITATEA SERVICIULUI DE ALIMENTARE CU APĂ POATE FI ASIGURATĂ DOAR PRIN PLATA FACTURILOR ȘI ASTFEL NE SPRIJINIȚI ÎN EFORTUL NOSTRU DE A ASIGURA ÎN CONTINUARE, ÎN ÎNTREAGA ARIE DE OPERARE, ELEMENTUL VITAL VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII OAMENILOR, APA POTABILĂ!”.