”Cupa Dunării” la fotbal de sală – o compeție în care s-au confruntat echipa Penitenciarului Braila și echipele unor licee brăilene

Cu ocazia Zilei Internaționale a Jocului, ieri s-a desfășurat ”Cupa Dunării” la fotbal de sală, la care au participat echipa de fotbal a Penitenciarului Braila și echipele de fotbal ale Colegiului Național Pedagogic „D. P. Perpessicius” , Colegiului Național „G.M. Murgoci” și Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”.

Activitatea a fost realizată  de Penitenciarul Brăila, în colaborare cu Direcția Județeana de Sport și Inspectoratul Școlar Județean.

„Prin organizarea acestei competiții s-a dorit promovarea importanței Zilei Internaționale a Jocului atât în rândul persoanelor private de libertate, cât și în rândul elevilor, precum și antrenarea spiritului competitiv al participanților, prin implicarea acestora  în activitati care să contribuie la valorificarea/ dezvoltarea aptitudinilor sportive și menținerea unei stări optime de sănătate. Practicarea într-un cadru organizat a activităților sportive de către deținuți contribuie atât la detensionare, cât și la dezvoltarea de atitudini și aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor și a adversarului, îmbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea capacității de a lua decizii responsabile, având în același timp marele avantaj că persoanele private de libertate au intrinsec motivația necesară de a participa.

Echipa Penitenciarului Brăila, formată din 10 deținuți, a demonstrat pe teren multă voință și dăruire, reușind să se claseze pe locul II. Acest lucru a fost posibil datorită implicării și dedicării față de această disciplină a lui Alin Panuta, monitorul sportiv din cadrul Penitenciarului Brăila, care crede cu tărie ca «Talentul câștigă meciuri, dar munca de echipă și inteligența câștigă campionate», după cum spunea Michael Jordan.

Toate echipele de fotbal participante au dovedit pe teren spirit de echipă și fairplay, multă implicare și responsabilitate, conștientizând fiecare valențele educative ale sportului”, se arată într-un comunicat dat publicității.

Subcomisarul de politie penitenciara Valentin Perianu, șeful Serviciului Educație din cadrul Penitenciarul Brăila, a declarat: „Serviciul de Educație și Asistență Psihosocială organizează acest tip de competiții pentru persoanele custodiate cu scopul de a învața și exersa o conduită prosocială, sportul fiind o modalitate propice socializării. Totodată, dezvoltarea echilibrată și armonioasă a persoanei, optimizarea conduitei, educarea atitudinilor morale constituie argumente puternice care susțin eficiența acestui gen de manifestări, contribuind la reintegrarea socială a persoanelor private de libertate”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns