Curs Digital Storytelling pe tema „Diversitatea culturala in mediul rural”, la Gradistea
Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila organizeaza, in parteneriat cu Scoala Profesionala „Emil Dragan” Gradistea, o sesiune de instruire in tehnica povestilor digitale (Digital Storytelling), pe tema „Diversitatea culturala in mediul rural”. Activitatea se desfasoara in perioada 23-24 februarie 2016, cu participarea elevilor din scoala partenera, coordonati de prof. Alina Arama, director al unitatii de invatamant amintite.
Cursul se desfasoara in cadrul proiectului „Agora Culturala @ Biblioteca Ta”, implementat de Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, in parteneriat cu Jazzmontor AS Norvegia si Asociatia Culturala Replika. Proiectul reprezinta o modalitate inovatoare de a constientiza publicul cu privire la valoarea memoriei colective si de a incuraja participarea minoritatilor la viata culturala. Cursantii vor crea propriile povesti pe baza de testimoniale, video sau fotografii despre despre valori culturale, viata, hobby sau experiente relevante si au posibilitatea de a o impartasi lumii, prin intermediul comunicarii online. La activitate participa si elevi rromi, ale caror povesti digitale promoveaza cultura, credintele si traditiile etniei din care fac parte. Utilitatea povestilor digitale consta in faptul ca favorizeaza schimbul de cunostinte si idei pe tema diversitatii culturale, stimuland vocile individuale sa se exprime intr-o maniera artistica.
Cursul Digital Storytelling este sustinut de trainerii Laura Caplea si Maria Valentina Sava. Participarea este gratuita, pe baza de inscriere.