Cursuri de calificare gratuite, pentru someri

 

AJOFM BRAILA 4

Agentia Judeteana pentru Ocuparea  Fortei de Munca (AJOFM) Braila organizeaza in perioada urmatoare cursuri de formare profesionala gratuite, pentru somerii aflati in evidenta agentiei. Pentru trimestrul I al anului 2014, somerii se pot inscrie la urmatoarele cursuri de formare profesionala: confectioner asamblor articole textile (nivel studii: minim 6 clase); confectioner constructii metalice (nivel studii: minim 6 clase); lucrator in tamplarie (nivel studii: minim 6 clase); lucrator structuri pentru constructii (nivel studii: minim 6 clase); macelar (nivel studii: minim 6 clase); formator (nivel studii: minim liceul); comunicare in limba engleza (nivel studii: minim liceul).
Cheltuielile de studii vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv cele pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. In plus, pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Somerii care doresc sa se inregistreze in evidenta agentiei in vederea obtinerii unui loc de munca sau sa participe la cursurile amintite trebuie sa se prezinte la sediul AJOFM cu urmatoarele documente: actul de identitate, actele de studii si de calificare, carnetul de munca, in cazul persoanelor provenite din munca, adeverinta medicala, din care sa rezulte ca este apt de munca sau are, eventual, restrictii medicale.
Informatii suplimentare se pot obtine de la sediul AJOFM Braila, din B-dul Dorobantilor, nr. 603-605 sau la sediul Centrului de Formare Profesionala al agentiei, din str. Sergent Tataru, nr. 2, corp B, etaj 3, sau la telefon 0239/613.034.