Cursuri de formare profesionala gratuite, pentru someri

AGENTIE1

Somerii aflati in evidenta Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila se pot inscrie pentru a participa in perioada urmatoare la cursuri de formare profesionala GRATUITE, in urmatoarele ocupatii/meserii: *Operator introducere validare prelucrare date (nivel studii: minim liceul); *Cofetar (nivel studii: minim 6 clase); *Contabil (nivel studii: minim liceul); *Inspector resurse umane (nivel studii: minim liceul); *Comunicare in limba engleza (nivel studii: minim liceul).

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Amintim ca potrivit legii, somer este persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: a) este in cautarea unui loc de munca de la varsta de minimum 16 ani si pana la indeplinirea conditiilor de pensionare; b) starea de sanatate si capacitatile fizice si psihice o fac apta pentru prestarea unei munci; c) nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare (500 lei); d) este disponibila sa inceapa lucrul in perioada imediat urmatoare, daca si-ar gasi un loc de munca. Somer inregistrat este persoana care indeplineste cumulativ conditiile mentionate anterior si care se inregistreaza la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta, ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care functioneaza in conditiile prevazute de lege, in vederea obtinerii unui loc de munca.

Informatii suplimentare se pot obtine de la sediul  AJOFM Braila din B-dul Dorobantilor, nr.603-605, la Centrul de Formare Profesionala al agentiei, din str. Sergent Tataru, nr.2, corp B, etaj 3 (in curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”), sau la telefon 0239/613034.