CURSURI SUSPENDATE TEMPORAR, DIN CAUZA UNOR CAZURI CONFIRMATE CU COVID-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brăila a decis astăzi suspendarea cursurilor la Grupa mare nr. 1 din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 37 Brăila, la clasa a VIII-a A din cadrul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Brăila și la clasa a XI-a F – Grupa nr. 1 din cadrul Colegiului Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila, ca urmare a faptului că s-au înregistrat cazuri confirmate de COVID, în grupa, respectiv în clasele amintite (câte un caz în fiecare clasă/ grupă).

Astfel, astăzi, din 21 septembrie, CJSU a emis HOTĂRÂREA NR. 40 privind suspendarea cursurilor școlare/ preșcolare în unitățile/instituțiile de învățământ din județul Brăila, în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19: „Art. 1. (1) Se aprobă suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea«față în față» pentru clasa a VIII-a A din cadrul Școlii Gimnaziale «Alexandru Ioan Cuza» Brăila, începând cu data de 18.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație nr. 2320/18.09.2020 și se dispune menținerea măsurii de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile.

(2) Se aprobă suspendarea cursurilor preșcolare organizate în modalitatea «față în față» pentru Grupa mare nr. 1 din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 37 Brăila, începând cu data de 18.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație nr. 1598/18.09.2020 și se dispune menținerea măsurii de suspendare a cursurilor preșcolare pe o perioadă de 14 zile.

(3) Se aprobă suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea «față în față» pentru clasa a XI-a F – Grupa nr. 1 din cadrul Colegiului Național «Gheorghe Munteanu Murgoci» Brăila, începând cu data de 19.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație nr. 1965/18.09.2020 și se dispune menținerea măsurii de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile.

Art. 2. (1) Unitățile de învățământ menționate la art. 1 vor respecta măsurile de organizare a activității în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației și Cercetării.

(2) Reluarea cursurilor care presupun prezența «față în față» pentru clasa/grupele menționate la art. 1, suspendate temporar, se dispune prin Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila și cu informarea unității de învățământ și a Inspectoratului Școlar Județean Brăila”.