Curtea de Apel Galați a respins cererea lui Viorel Botea privind suspendarea executării ordinului prin care a fost schimbat din funcția de inspector școlar general. Botea: „Voi face recurs”

Viorel Botea (PMP) a pierdut astăzi procesul care viza contestarea legalității Ordinului ministrului Educației și Cercetării emis pe 14 ianuarie prin care  s-a decis schimbarea lui Botea din funcția de inspector școlar general, în locul acestuia fiind numit Cătălin Canciu (PNL).

Vineri, pe 15 ianuarie, Botea a anunțat la prima oră că intră în concediu medical, dat fiind că urmează să treacă printr-o intervenție chirugicală, Ministerul Educației a fost anunțat de acest lucru pe 15 ianuarie, până în ora 10, iar ordinul de schimbare a lui Botea din funcție a fost trimis la ISJ Brăila pe 15 ianuarie la ora 17:30. În ceea ce-l privește, fostul inspector școlar general a fost informat că a fost schimbat din funcție abia luni, pe 18 ianuarie.

Viorel Botea a contestat acest ordin, pe considerentul că a fost schimbat din funcție în timp ce era în concediu, însă instanța nu i-a dat câștig de cauză. Mai exact, decizia instanței de la Galați a fost: „Respinge ca nefondată cererea formulată de reclamant privind suspendarea executării Ordinului M.E.C. nr. 3120 din 14.01.2021. Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Galați, sub sancțiunea nulității. Pronunțată azi, 10.03.2021, soluția urmând a fi pusă la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței”.

Contactat telefonic, Botea ne-a declarat pe această temă: „Eu nu doresc să comentez decizia instanței, însă voi merge până la capăt, pentru că știu că am dreptate. Voi face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. Respect hotărârile justiției, dar e dreptul meu să merg mai departe”.