Dacă CJ Brăila va reuși să preia în proprietate tabăra Blasova, președintele Chiriac intenționează să concesioneze terenul respectiv cu păstrarea destinației: tabără școlară

„Faptul că luciul de apă și terenurile din jurul lacului Blasova sunt concesionate unor privați nu înseamnă că acolo nu se mai pot face niște activități de pescuit sau de agrement, ci doar că acestea se fac cu respectarea unor reguli” – este ceea ce a declarat astăzi președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD). Acesta a precizat că atât luciul de apă, cât și terenurile respective sunt în proprietatea CJ Brăila și au fost date în concesiune, însă acolo se pot face „tot felul de activități de agrement” cu aprobarea CJ și a concesionarului: „Faptul că a fost concesionată balta nu înseamnă că nu putem să ne plimbăm cu barca sau cu caiacul. Acolo sunt și activități de pescuit. Eu știu că se poate face pescuit sportiv, sunt amenajate acolo anumite locuri unde se poate pescui. Acum nu putem să dăm drumul la ski-jeturi și la bărci cu motor cu sute de cai putere să meargă acolo, dar cred că te poți plimba cu o barcă cu vâsle și poți să mergi și cu un caiac”.

Cât privește fosta tabără școlară de la Blasova, șeful județului a spus că ministerul care o are în proprietate nu va investi niciodată în modernizarea taberei, pentru a fi redeschisă și că „an de an” CJ Brăila a trimis la Ministerului Turismului solicitări să i se transfere în patrimoniu obiectivul amintit, ca să poată investi acolo și să-l repună în circuitul turistic.

Chiriac ne-a explicat și ce planuri are, în cazul în care CJ va putea prelua tabăra de la Blasova: „Vom face curățenie totală acolo, vom scoate la concesiune terenul cu destinație clară – amenajare tabără școlară și locuri de cazare, că poate vin și adulți cu copiii. Și poate găsim un investitor care vrea să investească și să-și facă acolo activitatea”.