Dacă Primăria Însurăței va obține finanțare pentru proiectul de eficientizare energetică depus pe PNRR, proprietarii blocurilor din oraș vor scăpa de sobele cu lemne din apartamente. Mai mult: ei nu vor plăti niciun leu pentru aceste lucrări

Blocuri dotate cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură, în care fiecare apartament va avea boiler atât la bucătărire, cât și la baie, în baza unui proiect de eficientizare energetică finanțat prin PNRR – este unul dintre proiectele pe care speră să le realizeze viceprimărița orașului Însurăței, Florentina Carșote, cea care acum ocupă funcția de primar, după ce Ionel Gheorghe a fost găsit incompatibil de ANI, iar prefectul județului Brăila a semnat ordinul de încetare a mandatului acestuia. Ionel Gheorghe a contestat ordinul prefectului, dar deocamdată instanța nu s-a pronunțat în această speță, astfel încât Primăria este condusă de Carșote.

Aceasta ne-a declarat astăzi că în proiect sunt cuprinse 9 din cele 10 blocuri din oraș, iar dacă se va obține finanțarea, proprietarii nu vor achita niciun leu, singura cerință din partea acestora fiind să își dea acordul pentru aceste lucrări de eficientizare energetică a clădirilor respective.

După cum a mai spus Carșote, este pentru prima dată când este posibilă finanțarea acestui gen de proiecte de anvelopare a blocurilor fără ca proprietarii să fie constituiți într-o asociație și fără ca aceștia să suporte o parte din contravaloarea cheltuielilor.

Proiectul este deja depus, fiind în procedura de evaluare, iar viceprimărița speră să se aprobe finanțarea, dat fiind că în prezent cei mai mulți dintre locatarii acestor blocuri au sobe cu lemne în apartament și doar câțiva au centrale electrice, deci va fi o schimbare majoră din punct de vedere al confortului. În plus, a mai declarat Florentina Carșote, se va schimba radical și modul în care arată blocurile amintite: