Damian, catre Danut Mihai: Hai sa ne vedem fiecare barna din ochiul nostru!

P1080073

Purtatorul de cuvant al PSD Braila, Doru Damian, este de parere ca presedintele PC local, senatorul Danut Mihai, ar trebui sa se analizeze pe sine, inainte de a-si ataca aliatii politici pe teme de moralitate si nu numai. Damian a amintit astazi ca Mihai l-a sustinut in 2015 pe Sergiu Diacomatu, acuzat acum de fapte de coruptie si ca in acest context, nu e cazul sa ii reproseze lui ca a stat “cot la cot cu penalii din PSD”, respectiv, cu fostul lider PSD Gheorghe Bunea Stancu. De asemenea, purtatorul de cuvant al social-democratilor i-a sugerat lui Mihai sa se uite in propriul trecut si sa-si analizeze conduita, morala si comportamentul fata de salariati, inainte de a o face pe deontologul: “Eu cred ca fiecare ar trebui sa-si vada problemele personale penale pe care le are si dupa aia sa se uite la altii. Nu-mi amintesc sa fi fost <<cot la cot>> cu vreun <<penal>>, nu-mi amintesc treaba asta; cert e ca in calitatea mea de purtator de cuvant, eu sunt de vreo 10 ani impreuna cu cei care au fost si sunt pe pozitia de presedinte, pentru ca asta este fisa postului de purtator de cuvant. Nu sunt eu nici instanta morala, nici de judecata, ca sa stabilesc vinovatii.

Eu i-as ruga pe deontologii care se refera la aceste lucruri mai bine sa isi aminteasca de momentele in care il sustineau pe un domn care se numeste Diacomatu. Unii care s-au si infruptat din fructele lui Diacomatu si sunt acuzatii – eu nu spun ca Diacomatu e vinovat, dar sunt acuzatii ca acesta si-ar fi insusit 7,5 milioane de euro. Ori banutii aceia s-au folosit la Braila din plin in 2012, in campania electorala. Atunci s-au platit tot felul de chestii. Eu cred ca deontologii de meserie ar trebui sa restituie banii statului, ca sunt banii statului, banii nostri, pana la urma, care au fost furati de la ANRP.

Mai usor, zic, mai piano cu deontologia, hai sa ne vedem fiecare barna din ochiul nostru! Eu am citit niste declaratii din 2012 in care domnul senator isi exprima sustinerea fata de domnul Diacomatu, asa ca hai totusi sa ne vedem fiecare de treburile noastre si la nivel de persoana, sa ne gandim la problemele pe care le avem: de conduita, de morala, de comportament fata de salariatii nostri si dupa aceea sa facem afirmatii despre altii.

Mai e un an pana in alegeri, eu inteleg ca unii isi doresc din nou anumite demnitati, dar asta e un mod de a incerca sa le obtii care nu e prea bun. Sa incerci in permanenta sa pari in opozitie cu unii si sa fii in opozitie cu altii nu e fair”.