Damian, despre Stancu: Demisia de onoare ar fi trebuit sa apara de mult timp

P1070001

Purtatorul de cuvant al PSD Braila, Doru Damian, declara ca nu mai poate continua nici la Consiliul Judetean, nici la partid, situatia actuala, in care presedintele PSD ( care este si presedinte al Consiliului Judetean), Gheorghe Bunea Stancu, este supendat si nu isi mai poate exercita prerogativele. Dupa trei luni in care Stancu – judecat sub control judiciar pentru conflict de interese si abuz in serviciu sub forma continuata – nu  a mai avut voie sa treaca nici pe la CJ, nici pe la partid, Damian crede a trebuie luata o decizie transanta in ambele zone: administrativa si politica.

Purtatorul de cuvant al PSD a precizat astazi, intr-o conferinta de presa, ca primvicepresedintele PSD local Aurel Simionescu are ceva dreptate, cand spune ca desi a fost gasit vinovat de a fi incalcat regimul conflictului de interese, Stancu ar putea scapa cu sanctiuni mai putin severe decat revocarea din functia de presedinte CJ. Pe de alta parte, Damian crede ca ar fi exagerat sa se ia alta decizie decat pierderea mandatului de presedinte: “ O sa radeti, dar pe Statutul alesilor locali, s-ar putea ca domnul Simionescu sa aiba un pic de dreptate!Dar este o chestiune, zic, eu, dusa la extrem; nu, din punctul meu de vedere, eu in partid am spus-o intotdeauna, nu ai putem continua cu aceasta stare de lucruri la Consiliul Judetean. Nici la partid nu se mai poate continua cu aceasta stare de lucruri. Eu ma gandeam ca o demisia de onoare ar fi facut cel mai bine tuturor…”.

Intrebat daca se astepta cu adevarat sa apara aceasta demisie de onoare din partea lui Gheorghe Bunea Stancu, Damian a spus: “Nu stiu ce sa mai cred… ar fi trebuit sa apara mult mai de mult. Acum, la partid nu va solicita nimeni demisia domnului Stancu, ci pur si simplu se poate constata ca organizatia, in ultima perioada, nu a avut conducator si presedintele este in imposibilitate de a-si exercita prerogativele; asta este prevedere statutara, se poate verifica”.