Damian: Nechita nu are ce cauta la Stancu, fiindca Stancu nu mai are dreptul sa delege competente

P1060700

Purtatorul de cuvant al PSD Braila, Doru Damian, sustine ca indiferent ce cred colegii sai de partid sau oricine altcineva, vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Ovidiu Nechita, nu are ce cauta acasa la presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu – aflat sub control judiciar -, pentru a-i cere acestuia delegarea competentelor de presedinte. Chiar daca social-democratul Ionel Avram a declarat ca aceasta este singura solutie legala prin care Nechita sa preia in mod legal conducerea CJ in calitate de presedinte, Damian este de parere ca Stancu nu mai are nici macar dreptul sa delege competentele de presedinte, atat timp cat instanta a precizat ca el “nu isi poate exercita atributiile de presedinte”.

“Atat timp cat avem o hotarare judecatoreasca si cat avem niste precizari clare de la instanta de la Curtea de Apel Galati, ele nu lasa loc la niciun fel de interpretare cu privire la situatia actuala. Nechita nu are de ce sa se duca la nimeni, pentru niciun fel de delegare de competenta, ca sa intelegem foarte clar sensul hotararii judecatoresti. Asta este opinia mea. Din punct de vedere juridic, presedintele CJ nu poate sa dea nicio dispozitie acum, legat de atributiile sale de serviciu, niciun fel de act care este legat de functia de presedinte. Asta este realitatea, avand in vedere raspunsul pe care Consiliul Judetean l-a primit; aceasta este opinia mea, dupa cat drept mai stiu eu. Nu lasa loc la nicio interpretare, restul sunt vorbe, discutii, pareri”, a spus Damian.

Precizam ca dupa ce secretarul CJ Braila, Nicu Filote, a cerut oficial precizari instantei, cu privire la modul in care trebuie interpretate interdictiile impuse presedintelui Gheorghe Bunea Stancu, raspunsul primit a fost urmatorul:  “Raspunzand la adresa dvs. nr. 12.691/13.10.2014 va comunicam ca judecatorul de drepturi si libertati nu are abilitatea de a stabili modul de functionare a institutiei dvs. in situatia data. Urmeaza sa constatati ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu este tinut sa respecte obligatiile instituite prin incheierea din 09.10.2014, ca acesta nu isi poate exercita atributiile conferite prin legi sau regulamente presedintelui Consiliului Judetean Braila si ca atare, sa luati masurile care se impun pentru buna functionare a institutiei”.