Damian: Sefii din administratie nu ar trebui sa mai aiba voie sa fie sefi si la partid!

P1080070

Purtatorul de cuvant al PSD Braila, Doru Damian, este de parere ca trebuie facuta o schimbare transanta in Romania, care sa vizeze despartirea clara a administratiei de politica. Mai exact, Damian se refera la faptul ca persoanele care ocupa functii importante in administratia locala (cum ar fi primarii si presedintii de consilii judetene) sa nu mai aiba dreptul sa fie si sefii organizatiilor politice din care fac parte. Social-democratul isi argumenteaza opinia prin faptul ca daca un conducator din administratie face greseli, el poate fi tras la raspundere de seful sau politic si astfel, poate fi adus pe calea cea buna. Atunci cand seful administrativ este insa si  liderul organizatiei sale politice, nu mai are cine sa-l traga de maneca si sa-l impiedice sa “devieze”, a spus Damian, cu o patima in voce care ne-a dus cu gandul la faptul ca presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este si presedintele PSD Braila, iar “deviatiile” sale l-au dus in situatia de a fi judecat sub control judiciar pentru fapte de coruptie si de a fi declarat vinovat pentru incalcarea regimului conflictului de interese.

“Daca este sa fim cinstiti, trebuie sa despartim odata pentru totdeauna viata politica de viata administrativa! Adica reprezentantul administratiei sa nu mai aiba calitatea de conducator al unui partid, indiferent de functia pe care o are. Si am sa va spun si de ce: pentru ca trebuie sa existe o instanta a partidului din care face parte reprezentantul administratiei, in fata careia el sa dea scoteala. Ca din cauza asta s-au intamplat tot felul de deviatii, pentru ca nu au dat socoteala nimanui. Asta este realitatea, daca e sa discutam pe cinstite!”, a spus purtataorul de cuvant al PSD.

Damian a mai declarat ca experienta ne-a demonstrat ca, in astfel de contexte, in care o persoana este si sef administrativ, si lider politic, “obedienta este specifica romanilor, ultraobedienta – si n-a dat nimeni socoteala pentru nimic”. Liderul PSD a negat insa ca s-ar referi la un caz anume din Braila: “Nu vorbesc acum de PSD, nu m-am referit nicio secunda la vreun caz anume, eu m-am referit in general, pentru ca este o boala a societatii romanesti. Trebuie despartita politica de administratie definitiv, ca in Statele Unite. Asta inseamna democratie reala, daca e sa discutam pe cinstite”.