DAN CĂPĂȚÎNĂ, CANDIDAT INDEPENDENT LA CLM BRĂILA: ÎMI PROPUN ÎNCURAJAREA ȘI SPRIJINIREA CLUBURILOR SPORTIVE ÎN ORGANIZAREA DE COMPETIȚII NAȚIONALE ÎN MUNICIPIU

Promovarea și susținerea cluburilor sportive în organizarea la Brăila a unor competiții sportive naționale, organizarea de meciuri demonstrative, atragerea brăilenilor către o ramură sportivă – sunt câteva dintre propritățile lui Dan Căpățînă, singurul candidat independent pentru Consiliul Local Municipal Brăila.

Fost lucrător M.A.I., actualmente antrenor de kickbox la un club sportiv pe care l-a înființat în anul 2015, Dan Căpățînă a prezentat câteva dintre proiectele sale: Participând la numeroase competiții sportive în țară, vizitând multe orașe, mi-a venit ideea de a organiza asemenea concursuri și la Brăila, de ce nu? Iar în 2018 am reușit să organizez primul campionat de kickbox la Brăila, eveniment la care au participat în jur de 370 sportivi din țară. La începutul acestui an îmi propusesem să organizez încă o competiție sportivă în Brăila, dar de data aceasta prin accesarea de fonduri nerambursabile de la autoritățile locale, însă unul dintre efectele pandemiei a fost suspendarea concursurilor de acest gen.

Iar aici fac trecerea spre unul dintre proiectele pe care le-am pregătit pentru această campanie electorală, dar și pentru perioada în care voi fi consilier local municipal: încurajarea și sprijinirea cluburilor sportive cu certificat de identitate sportivă, înscrise în registrul sportiv al Ministerului Tineretului și Sportului și aparținând unei federații din cadrul MTS, să organizeze competiții sportive naționale în municipiul Brăila”.

Căpățînă afirmă că Municipalitatea poate susține cluburile sportive care organizează astfel de competiții naționale prin asigurarea cazării, mesei și transportului membrilor staff-urilor, ai Federației, arbitrilor, precum și prin mediatizarea evenimentului, dar există și varianta accesării unor finanțări din partea administrației locale pe bază de proiecte.

Dan Căpățînă are în vedere și organizarea într-o altă formă a Galei Sportului Brăilean, care ar putea avea loc pe parcursul a două zile, cu participarea tuturor cluburilor sportive din municipiu.

„Mi-aș dori ca pe viitor să aducem și alte ramuri sportive în municipiu, cum ar fi gimnastica și rugby. Vom încuraja și sportul de masă, dar și pe cel de performanță”, a mai spus candidatul independent.