Dan Paun: Cei care vor sa traiasca intre gunoaie sunt liberi sa nu ma voteze

P1110533

Candidatul ALDE la Primaria Brailei, Dan Paun, sustine in continuare ca este necesara aplicarea unei masuri sanctionatorii pentru cetatenii care arunca mancare pe strada, pentru a hrani cainii vagabonzi, in ciuda unor reactii virulente venite din partea unor iubitori de animale. Dan Paun a declarat astazi ca alimentele lasate pe strada, drept hrana pentru caini, atrag sobolanii si gandacii, iar orasele ajung in acest fel sa devina un focar de infectie: “Este un subiect inca foarte cald, de actualitate, s-a pornit o discutie destul de ampla in societate, pornind de la afirmatia mea, legata de faptul ca ar treui sa fie amendati cetatenii care arunca mancare in spatiul public, pentru a hrani cainii vagabonzi. Vreau sa intaresc aceasta afirmatie si cu alte argumente: sunt impotriva hranirii cainilor pe domeniul public, printre altele, si pentru faptul ca hrana care ramane neconsumata de acestia devine hrana pentru daunatori: sobolani, gandaci. Deci consecintele faptelor unor asa-zisi iubitori de animale sunt foarte grave, sobolanii transmit niste boli incredibile, printre care si ciuma bubonica.

Pe de alta parte, stiti foarte bine ca a fost si o manifestatie la Bucuresti, cand a murit copilul acela sfasiat  de caini; mie nu mi se pare normal ca in anul 2016 sa moara oameni sfasiati de animale”.

Paun a spus ca din cauza unor oameni care arunca mancare pe strada, pentru a hrani maidanezii, “am ajuns sa traim intre sobolani si gunoaie. Daca asta ii reprezinta, este foarte bine. Daca oamenii astia vor sa traiasca intre gunoaie, sunt liberi sa nu ma voteze. Pe mine sa ma voteze oamenii care vor sa stea intr-un oras curat, fara caini, fara sobolani pe strazi, fara atacurile violente ale cainilor. Imi asum ceea ce am spus”.