Dan Paun: Eu i-as amenda pe cei care hranesc cainii vagabonzi cu cel putin 5.000 de lei

P1140455

Candidatul ALDE la Primaria Brailei, Dan Paun, considera ca autoritatile trebuie sa ia masuri ferme pentru a-i determina pe cetatenii care hranesc cainii comunitari sa inceteze aceste practici. Dan Paun a declarat astazi ca atat timp cat maidanezii sunt hraniti in acest fel, nu va fi posibil sa se rezolve cu adevarat problema cainilor vagabonzi. Ca atare, spune candidatul ALDE, fiindca unii dintre braileni nu inteleg ca prin ceea ce fac contribuie la perpetuarea problemei amintite, acestia trebuie disciplinati prin amenzi: “Din punctul meu de vedere, aruncarea de alimente pe domeniul public ar trebui asimilata cu aruncarea de substante toxice, iar amenda sa fie pe masura. Eu as amenda aruncarea de alimente cu cel putin 5.000 de lei. Daca Politia locala ar da cinci amenzi de genul asta, de exemplu, iar presa ar mediatiza acest lucru, va garantez ca oamenii se vor gandi de doua ori, inainte de a risca sa incaseze o amenda de 5000 de lei”.

In ceea ce priveste perioada in care ar putea fi rezolvata problema cainilor vagabonzi la nivelul municipiului, Dan Paun a spus ca “mai devreme de 2-3 de ani, nu – si asta intr-o estimare optimista, adica in conditiile in care toti factorii de decizie, adica autoritatile, cetatenii si populatia se mobilizeaza, ca sa scapam de aceasta problema. Sa nu ne gandim la alte lucruri, pentru ca nu poti sa macelaresti peste noapte 5-6 mii de animale, Doamne fereste, e inadmisibil asa ceva!

Sa strangi toti cainii fara stapan intr-un an poti, dar o sa vina altii si atunci ce-ai facut? Daca nu lucrezi la baza, adica la sursa lor de hrana, te trezesti ca apar alti caini pe strazi. Daca ii luam de pe strazi pe cei care sunt acum, vin altii si le ocupa locul, atat timp cat gasesc oameni care sa ii hraneasca si tomberoane in care sa scormoneasca dupa hrana. Stiti foarte bine cum se intampla cu haitele de cartier: iei cei cinci caini care sunt agresivi si vin altii in locul lor, este evident. Si atunci ce facem: ii strangem, lasam locul liber, cu conditii propice pentru dezvoltarea maidanezilor si atunci vor vei altii, din Cazasu, din Varsatura, de pe unde mai sunt”.