Dan Paun: Trebuie renuntat la transportul de tip maxi-taxi cu firme private, fiindca serviciile sunt de proasta calitate

P1140288

Candidatul  ALDE la Primaria Brailei, Dan Paun, considera ca Municipalitatea ar trebui sa ia in calcul varianta de a renunta la transportul de calatori de tip taxi-taxi cu firme private, asa cum se intampla in orasul Galati. Chiar daca trebuie respectate contractele intre Primarie si operatorii de transport privati, care expira in 2018, Dan Paun apreciaza ca ar fi bine ca Primaria sa analizeze inca de pe acum situatia si sa se hotarasca intr-un fel sau altul, in aceasta privinta, astfel incat daca se decide sa renunte la transportul privat, sa poata fi anuntate din timp firmele respective.

In ceea ce-l priveste, candidatul ALDE este de parere ca ar trebui sa se renunte la transportul cu firmele private, pentru ca acestea au dovedit an dupa an ca nu presteaza servicii de calitate, iar firma “Braicar” trebuie sa preia toate traseele: “Din punctul meu de vedere, serviciul de transport  de calatori efectuat de firme private, atat timp cat nu este gestionat cum trebuie, ar trebui sa nu mai fie, pentru ca pe un privat nu poti sa-l obligi tu, Consiliu Local, sa presteze la un nivel de calitate, pe cand pe cei de la <<Braicar>> putem sa-i obligam, avem parghii.

Din nefericire, contractul dintre Primarie si operatorul privat, odata incheiat, e greu sa-l mai modifici, trebuie vointa ambelor parti si atunci de ce as vrea eu sa-mi impui tu, Consiliu Local, niste clauze care nu ma avantajeaza? Daca le puneam de la inceput, era altceva! Pe de alta parte, putem incheia contracte noi cu aceste firme private, contracte foarte bine facute, dar daca nu avem capacitatea sa le implementam, degeaba le facem!”.

Intrebat care ar fi principalul motiv pentru care este de parere ca ar trebui renuntat la transportul de tip maxi-taxi, candidatul ALDE a spus: “Slaba calitate a serviciilor a fost demonstrata si atat timp cat s-a demonstrat ca timp de ani de zile calitatea serviciilor a  fost foarte proasta si ne-au chinuit ani de zile – tineti minte cum era cu urletele acelea din statie -, de ce si-ar schimba comportamentul acum? Stiti cum e vorba aceea: lupul isi schimba parul, dar naravul ba! Eu nu cred ca au capacitatea sa-si revina.

Dar pe de alta parte, cred ca noi, Consiliul Local, ar trebui sa fim corecti cu oamenii astia: daca avem intentia sa prelungim contractele cu ei, sa le spunem, iar daca  avem intentia sa nu prelungim contractele, sa le spunem, pentru ca ei totusi investesc niste bani si daca le transmitem un semnal corect, in 2018 n-o sa apara probleme. Insa va fi un efort destul de mare din partea bugetului local sa infuzam niste bani in firma <<Braicar>>, ca sa putem sa cumparam noi mijloace de transport”.