DANAILA: NEINCASAREA REDEVENTELOR DE LA FIRMELE DE MAXI-TAXI ESTE UNA DINTRE CAUZELE MAJORARII IMPOZITELOR LOCALE IN 2018

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca disparitia firmelor de maxi-taxi de pe piata trasportului local de calatori, din ianuarie 2018, este inca o dovada a faptului ca in campania electorala, PSD-ul a mintit reprezentantii acestor societati, atunci cand le-a promis ca isi vor putea continua nestigheriti activitatea. Danaila sustine ca unii dintre conducatorii acestor firme au discutat si cu el in campania electorala, in cautare de asigurari ca nu vor avea probleme in urmatorii 4 ani, insa le-a spus clar ca reglementarile aprobate de CLM nu pot fi ignorate si ca masinile mai vechi de 10 ani nu vor mai putea intra pe traseu.

Potrivit liberalului, candidatul de atunci al PSD, Marian Dragomir, nu a avut astfel de retineri si le-a promis ca totul va fi  bine pentru transportatori, daca vor vota PSD: “Problema asta o stia in campania electorala, cand le-a promis societatilor care prestau astfel de activitati ca vor ramane pe traseu, cand a facut o intelegere cu aceste societati ca le va lasa sa functioneze cu masini care au depasit perioada prevazuta in contract, de 10 ani? Sau a mintit si atunci? Eu cred ca a mintit, pentru ca noi, cei de la PNL, am avut intalniri cu niste transportatori care incercau sa gaseasca sustinere pentru prelungirea perioadei de vechime a masinilor care erau pe traseu, noi le-am explicat ca nu este posibil acest lucru; in schimb, au gasit intelegere la PSD. Inclusiv primarul Dragomir, care era in campanie electorala, le-a spus ca nu e niciun fel de problema. Si acum ce se intampla? Oamenii au fost mintiti. Nu este prima data.

Mai mult decat atat, se depisteaza niste chestii penale la Serviciul de Transport, pe care incearca sa le bage sub pres. Ma mir ca nu a spus ca tot Danaila e vinovat si pentru asta. Ma asteptam sa spuna ca tot Danaila e vinovat…

Si deodata isi da seama ca acolo, pe zona transportului privat, sunt niste bani neincasati. Ei, si banii aia neincasati genereaza cresterea impozitelor locale.  Aceasta crestere pe care o propun primarul si presedintele CJ este generata si de faptul ca Guvernul a facut o <<revolutie fiscala>>, iar in aceasta revolutie fiscala a luat niste bani primariilor”.

Liderul liberal este convins ca in 2018, primarul Dragomir si presedintele CJ se vor plange ca nu sunt destui bani pentru investitii, insa el spune ca cei doi nu ar avea dreptul moral sa faca asta, atat timp cat in 2017 nu s-au consumat nici macar jumatate din banii alocati pentru investitiile pe care chiar PSD-ul le-a propus si le-a votat in CLM.