DĂNĂILĂ: AM VĂZUT CĂ BOBOC A DECLARAT CĂ NU VREA SĂ FIE PREȘEDINTELE PNL BRĂILA ȘI NICI SĂ CANDIDEZE LA ALEGERILE PARLAMENTARE. ÎL ÎNȚELEG ȘI SUNT DE ACORD CU EL CĂ NU E BINE SĂ FIE PREȘEDINTE
„Am văzut că Boboc a declarat că nu vrea să fie președintele PNL Brăila și nu vrea să candideze la alegerile parlamentare. Și nu e vorba neapărat dacă îl cred sau nu, dar mă raportez la faptul că performanța pe care a avut-o acum cred că îl recomandă să nu ia în calcul funcția de președinte. Și îl înțeleg de ce și sunt de acord cu el că nu e bine să fie președinte” – este comentariul lui Alexandru Dănăilă (care a demisionat ieri din funcția de președinte PNL Brăila), atunci când a fost întrebat dacă i se pare că Boboc este omul potrivit pentru funcția de președinte interimar al organizației.
Ziariștii l-au întrebat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă, în contextul în care Cătălin Boboc, care a fost învins cu o diferență de la simplu la dublu în cursa pentru președinția CJ, trage sforile la București ca să fie numit președinte al organizației PNL Brăila și mai apoi, să fie impus ca și candidat la alegerile parlamentare. La modul oficial, Boboc neagă că președinția PNL Brăila și o candidatură la parlamentare ar intra în calculele sale, dar tot el nega în urmă cu câteva luni că ar avea vreo intenție să candideze la alegerile locale, deși era evident că își făcea campanie electorală din funcția de prefect.
Dacă la alegerile locale lucrăturile i-au ieșit mai ușor, acum treaba e mai dificilă, dat fiind că liberalii brăileni nu mai sunt dispuși să înghită ca centrul să ia decizii peste capul lor, mai ales după unele dintre lucrurile care s-au întâmplat campania electorală. Ca atare, o parte dintre primarii PNL, dintre consilierii municipali și județeni PNL,precum și unii președinți de organizații PNL au semnat o scrisoare prin care au informat conducerea centrală că nu îl vor ca președinte pe Cătălin Boboc și nu sunt dispuși să susțină o eventuală candidatură a acestuia la parlamentare; că le-a ajuns ce s-a întâmplat la alegerile locale.
Dănăilă și-a dat ieri demisia din funcția de președinte PNL Brăila ca urmare a rezultatelor obținute la alegerile locale. Mai concret, conducerea centrală PNL a cerut să demisia tuturor președinților de organizații din țară care au obținut un scor sub 27% în județele lor, urmând să se facă o analiză a situației pentru fiecare județ în parte. În contextul în care PNL Brăila a obținut 26,44%, Dănăilă a renunțat la funcția amintită.
Întrebat pe care dintre colegii săi l-ar vedea în funcția de președinte interimar al organizației, liderul PNL a spus că nu este treaba lui să decidă asta, însă a precizat că „cel mai mare scor politic la Consiliul Județean a fost obținut de PNL Brăila în anul 2016 (30,06% – n.r.). În momentul respectiv a fost candidat Florin Cîrligea, eram și eu candidat în tandem cu el și ăsta a fost rezultatul, dacă discutăm de rezultate și de performanță. La momentul respectiv s-a putut; acum nu s-a mai putut”.
Deși presa a încercat să obțină indicii cu privire la persoana care ar putea deveni președinte interimar, Dănăilă nu a oferit mai multe detalii, explicând că decizia va fi luată la centru abia după analiza rezulatelor alegerilor care se va face zilele acestea la PNL Brăila. El a spus însă că este posibilă și varianta în care să fie numit un președinte interimar din afara organizației (cum s-a mai întâmplat în trecut).
Dănăilă a precizat însă ca nici el și nici Cătălin Boboc nu vor păstra mandatele de consilieri, ci vor renunța la acestea în favoarea altor colegi de pe listele de candidați.
Liderul liberal a mai fost întrebat de ce a mers organizația PNL Brăila „pe mână moartă” la alegerile locale din acest an (adică pe mâna lui Cătălin Boboc), de ce au acceptat liberalii brăileni să ia de bune rezultatele acelui sondaj care îl dădea pe Boboc drept candiatul cu cele mai mari șanse în cursa pentru președinția CJ.
„Pentru că am sperat că putem să câștigăm președinția CJ, ăsta este singurul răspuns pe care vi-l pot da”, a spus liberalul.
Discuția a fost amuzantă: