DANAILA: ANGAJATII CUP AU FOST OBLIGATI SA PLATEASCA DIN SALARIU, PENTRU ACOPERIREA UNOR DEFICIENTE CARE S-AU TRANSFORMAT IN PENALITATI SAU AMENZI

Presedintele PNL Braila, consilierul judetean Alexandru Danaila, acuza conducerea CUP Dunarea ca dincolo de abuzurile legate de calculul eronat al taxei pe apa de ploaie, mai nou, se face vinovata si de un abuz care are ca victime chiar angajatii companiei.

Mai exact, Danaila a declarat astazi ca angajatii CUP sunt obligati sa plateasca din salariu sume de bani stabilite de conducerea companiei, pentru “acoperirea unor deficiente care s-au transformat in penalitati sau amenzi”: “Cel mai recent scandal din interiorul CUP Dunarea se refera la faptul ca o serie de angajati din cadrul companiei au fost somati si obligati sa plateasca din salariul lor sume de bani de peste 400-500 lei lunar, pentru acoperirea unor deficiente gasite de auditul intern, de Curtea de Conturi si care s-au transformat in penalitati, amenzi, stopaje impotriva societatii. Au fost chemati oamenii in zilele trecute si li s-a adus la cunostinta ca daca nu sunt de acord sa cotizeze cu o suma stabilita de conducerea societatii – in speta, de domnul director Mangiurea -, li se va desface contractul de munca. Prin diferite mijloace au fost amenintati ca vor fi dati afara. Deci ori platesc acesti bani, ori sunt dati afara.

Si ma intreb: unde este responsabilitatea directorului, unde este responsabilitatea primarului ca intr-un moment extrem de delicat pentru companie, in care se incearca rezolvarea unor probleme de fond, sa vii cu astfel de masuri impotriva propriilor angajati, cand stim foarte bine, Curtea de Conturi lasa masuri impotriva celor vinovati de o chestiune pe care ei o constata; nici intr-un caz nu puteau cei de la Curtea de Conturi sa lase impotriva tuturor angajatilor anumite masuri. Masurile sunt impotriva conducerii si sunt obligatorii a fi duse la indeplinire de conducerea societatii. Este un nou abuz din partea conducerii societatii CUP Dunarea, care incearca, prin aceste masuri, sa se razbune pe angajati – ceea ce este ilegal. Si deja zona administrativa incepe sa treaca in zona penala.

Domnul Mangiurea ne-a mintit de mai multe ori. Una dintre minciuni a fost referitoare la cantitatea de apa care este epurata in statia de epurare. Ni s-a spus ca se epureaza o cantitate mai mare de apa decat cea facturata, ceea ce astazi se dovedeste ca este o minciuna. Am fost mintiti de mai multe ori, am fost mintiti si de domnul primar, suntem mintiti si de domnul presedinte al CJ.

Trebuie sa inceteze abuzul impotriva angajatilor si trebuie sa inceteze abuzul impotriva cetatenilor municipiului Braila care consuma apa furnizata de CUP Dunarea! ”.