DANAILA: BANUIESC CA EXISTA O SUMA DE BANI PE CARE CJ AR TREBUI SA O RECUPEREZE DE LA STEFAN CATALIN IORDACHE

O noua runda de replici acide, in Consiliul Judetean Braila, astazi, intre alesii PNL si PND. Unul dintre subiectele care a agitat spiritele s-a referit la problema panourilor publicitare pe care un site de presa local le are amplasate in incinta Salii Polivalente. Problema a fost ridicata la sedinta anterioara a CJ de catre consilierul Alexandru Danaila (PNL), care a cerut sa i se spuna daca pentru acele panouri exista un contract intre proprietarul site-ului – care, dupa stiinta liberalului, este consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND) – si CJ sau, in caz contrar, in ce conditii se permite amintitului site sa-si faca publicitate intr-un spatiu ce apartine CJ.

La momentul respectiv, Stefan Catalin Iordache nu a negat ca este proprietarul site-ului respectiv si a precizat ca amplasarea panourilor publicitare s-a facut in baza unei intelegeri cu HC Dunarea, club pe care Iordache il sponsorizase cu niste aparate de aer conditionat. Danaila nu s-a multumit cu acel raspuns, ci a dorit sa i se prezinte exact care sunt prevederile legale in baza carora s-a permis ca un site de presa sa-si faca reclama in Sala Polivalenta, ce apartine CJ, si nu clubului HC Dunarea. Astazi, liberalul a primit niste precizari privind existenta unui contract de comodat intre Iordache si HC Dunarea, insa Danaila a fost nemultumit de ceea ce i s-a prezentat, considerand ca este insuficient pentru lamurirea probemei. Mai mult, consilierul libral a opinat ca daca se constata ca nu a existat baza legala pentru acest  tip de publicitate facuta ani de zile, CJ trebuie sa recupereze niste bani de la Stefan Catalin Iordache: „O sa vreau si contractul de comodat; din cate stiu eu, contractul de comodat este un contract care prevede transmiterea unor bunuri cu titlu gratuit. In acest contract, din ce reiese din informare, rezulta ca exista o contraprestatie pentru bunurile oferite de catre domnul Iordache.

Facturile de provenienta, actele de proprietate ale bunurilor pe care domnul Iordache le-a pus la dispozitia HC Dunarea – si banuiesc ca sunt, caci fara dovada proprietatii, nu ai cum sa inchei contractul – o sa vedem ce scrie in contract, dar eu banuiesc astazi, asa cum arata informarea asta, ca exista o suma de bani care CJ ar trebui sa o recupereze de la domnul Iordache; domnul Iordache persoana fizica, domnul Iordache persoana juridica, domnul Iordache institutie nonguvernamentala – trebuie sa vedem cine a beneficiat de reclama acolo. Nu cred ca mai exista un contract intre domnul Iordache si ONG-ul dansului, care are site-ul respectiv, care a fost afisat”.