DANAILA: CA SA POATA PLATI INDEMNIZATIILE PERSOANELOR CU DIZABILITATI SI SALARIILE ASISTENTILOR PERSONALI, PRIMARII VOR STA LA MANA PRESEDINTELUI CJ

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, este de parere ca noile reglementari cu privire plata indemnizatiilor pentru persoane cu dizabilitati si a salariilor asistentilor personali va aduce primarii in situatia de a intinde mana la presedintii de consilii judetene, pentru a li se da banii care sa acopere sumele amintite. Danaila considera ca multe dintre primarii, mai ales cele din mediul rural, nu pot asigura din bugetul propriu asemenea cheltuieli si care atare, primarii vor fi obligati sa ceara fonduri suplimentare de la CJ.

Liderul PNL considera ca nu este corect ca primarii sa stea la mana presedintilor CJ, care pot directiona banii pe criterii politice: “Din punctul meu de vedere, se va ajunge la pixul presedintelui CJ. Presedintii de consilii judetene vor putea sa acopere aceste <<gauri>>, astfel incat primariile sa poata achita toate facturile si salariile – deja pe partea de investitii nu se mai poate discuta in conditii normale –  si practic, cu totii vor ajunge la mana presedintelui CJ, care daca va vrea, va da banii, daca nu va vrea, nu va da banii.

Normal ca, in final, va da banii, dar fiecare primar va trebui sa-si ia niste <<angajamente>>, pentru a primi acesti bani – ceea ce este o greseala. Lucrurile ar fi trebuit sa ramana asa cum au fost de ani de zile, in privinta platii acestor sume”.

Danaila a mai comentat ca este greu de spus daca persoanele cu dizabilitati si asistentii lor personali isi vor primi la timp indemnizatiile si salariile in acest an, avand in vedere ca “bugetul este umflat. Dupa cum stiti, bugetul este bazat pe o crestere economica mult mai mare decat o dau toate institutiile, deci incasarile la buget vor fi mult mai greu de facut decat in anii trecuti. Eu sper sa nu apara probleme…”.

Amintim ca Guvernul a hotarat ca din acest an sa treaca in sarcina primariilor plata indemnizatiilor pentru persoane cu dizabilitati si a salariilor asistentilor personali, masura ce destabilizeaza bugetele multor primarii.