Danaila: Cand PNL decide sa plec din Primarie, plec, nu astept sa fiu dat afara

P1070961

Viceprimarul liberal al Brailei, Alexandru Danaila, este hotarat sa nu renunte la postul pe care il detine in administratia publica locala, atat timp cat are sustinerea politica din partea partidul sau. Danaila a precizat, intr-o conferinta de presa, ca nu face decat sa respecte o hotarare luata la nivel de organizatie judeteana, asa cum este gata sa-si prezinte demisia din functia de viceprimar, atunci cand conducerea liberala judeteana  sau cea centrala i-o vor cere: “Eu am venit pe aceasta functie intr-un moment in care s-a schimbat majoritatea in Consiliul Local Municipal si in care, pe un calcul la nivelul CLM, in forma in care era el la nivelul anului 2011, a fost posibila pentru PNL Braila pozitionarea unei persoane ca viceprimar. Atunci eram 7 consilieri municipali PNL, oricare dintre cei 7 ar fi putut  sa ocupe functia asta fara nicio problema; a fost o decizie luata la partid, iar eu le-am multumit colegilor care m-au sustinut atunci si le multumesc si acum, pentru ca am reusit sa ocup aceasta functie – a fost o onoare pentru mine. Am incercat pana acum si incerc si in continuare sa-mi fac treaba atat de bine pe cat pot – nu stiu, poate in unele momente se putea mai bine, poate nu – dar atat timp cat am sustinerea din partea partidului, atat eu, cat si vicepresedintele CJ Ovidiu Nechita, vom merge mai departe in forma asta.

Cat despre majoritatea din CLM, dvs, presa, care ati urmarit aceste sedinte, puteti spune cate dintre hotararile din Consiliu nu intrunesc votul majoritatii. Daca sunt 2-3-4 pe sedinta, mai multe nu sunt. Cenzura acestor proiecte si propunerile de amendare a acestora pot sa vina pana la momentul sedintei de Consiliu, in sedintele  pe comisii. Nu trebuie sa facem neaparat scandal in Consiliul Local. Opozitia nu inseamna neaparat numai abordare in forta.

Eu vreau sa va spun despre mine ca atat timp cat am sustinerea partidului, voi continua in aceasta pozitie. Atunci cand partidul va decide – atat conducerea organizatiei judetene, cat si cea de la Bucuresti, ca n-o sa fim noi singura organizatie judeteana care iese din linia partidului –  ca trebuie sa ne retragem, o voi face, in niciun caz  nu astept sa ma dea cineva afara, asta va spun, ca sa fie clar. Aceasta este o pozitie pe care am discutat-o si cu colegii mei, atat eu, cat si domnul vicepresedinte Nechita”.