DANAILA: CE S-AR INTAMPLA DACA AZI TOTI COMERCIANTII CARE NU AU CONTRACTE VALABILE AR PLECA DIN PIETE? APT AR INTRA IN FALIMENT

Consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) sustine ca Administratia Pietelor si Targurilor (APT) va fi nevoita, mai devreme sau mai tarziu, sa restituie banii incasati in ultimul an si jumatate pe baza de factura de la comerciantii cu care nu a avut contract. Danaila spune ca unii dintre acesti comercianti au solicitat in repetate randuri conducerii SC APT sa li se prelungeasca vechile contracte, insa au fost refuzati, iar o parte dintre ei chiar au dat in judecata societatea amintita, considerandu-se nedreptatiti.

Liberalul declara ca un control de la Curtea de Conturi sau de la ANAF ar pune in mare dificultate conducerea APT, fiindca  daca s-ar impune restituirea sumelor incasate “fara baza legala”, Administratia Pietelor ar da faliment: “Ce s-ar intampla daca astazi toti comerciantii care nu au contracte valabile ar pleca din piata? Societatea ar intra in faliment in secunda doi.

Am intrebat CA, AGA de la APT si directorul cum au fost realizati indicatorii de performanta pentru anul 2017 si asteptam raspuns. Daca vom primi raspuns ca au fost realizati, este o minciuna. N-au fost realizati. Deci s-au facturat niste sume in 2016  si 2017 ilegal.

De ce va spun ca e ilegal? Pentru ca intr-o speta similara, cand a ajuns director Balan Costel (PNL – n.r.) la aceasta societate, pentru 2 luni in care s-au incasat niste tarife care fusesera suspendate in instanta – ca sunt suspendate in instanta sau ca nu le ai deloc e o chestiune similara -, a venit atat ANAF-ul, cat si Curtea de Conturi la aceasta societate si au dispus restituirea sumelor de bani catre comerciantii care le-au platit. Ceea ce s-a si intamplat”.

Danaila considera ca si acum, daca ar veni in control Curtea de Conturi sau ANAF-ul la APT, ar dispune ca toti banii incasati de la comerciantii cu care societatea nu are contract sa fi restituiti acelor comercianti. Liberalul spune insa ca este necesar ca institutiile abilitate sa se sesizeze si sa faca acest control cat mai rapid, fiindca dupa ce trec 3 ani, sumele respective se prescriu.  Mai mult, consilierul PNL sustine ca APT trebuie sa restituie nu doar sumele respective, ci si penalitatile aferente.

Raspunsul directorul APT Braila, Meluta Dragut, la aceste acuzatii, il prezentam intr-un articol separat.