DANAILA: CEI DIN ADMINISTRATIA LOCALA FAC EXPERIMENTE SI CAPATA EXPERIENTA PE BANII NOSTRI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, considera ca in ultimul an si jumatate, de cand s-au schimbat persoanele din fruntea Primariei si a Consiliului Judetean, s-a dovedit ca noii sefi ai administratiei brailene fac experimente si capata experienta pe banii nostri, ai contribuabililor.

Danaila si-a argumentat opinia dand exemplul primarului Marian Dragomir (PSD), care a declarat ca se consulta cu viceprimarul Alexandru Jantea Crican (PSD), cand este vorba sa aleaga ce utilaje se vor cumpara pentru noul serviciu de drumuri al Municipalitatii: “Toata lumea capata experienta pe banii nostri. Toata lumea din administratie capata experienta pe banii nostri. L-am vazut pe primar ca a declarat faptul ca se consulta cu domnul viceprimar, in privinta utilajelor pe care sa le cumpere pentru plombarile pe care le va face Primaria, prin SUPAGL. Domnul primar este inginer constructor, este inginer de drumuri, domnul viceprimar e inginer de drumuri? Chiar m-a socat cand am citit stirea. Cum pot doi oameni care nu au legatura cu domeniul asta de activitate, al constructiilor, al drumurilor, sa stabileasca ce  utilaje vor cumpara din banii nostri? <<Ne-ar trebui utilajul ala si ala, am citit de pe internet…>> Pai asa, nu ne mai ducem nici la doctor, ca ne tratam de pe internet, nu ne mai trebuie nicio firma specializata, ca luam toate informatiile de pe internet… Cum e posibil?!

Deci ar trebui sa vina specialistii, niste oameni care se pricep si sa spuna: <<Domnule, uite, ar trebui utilajul ala si cu celalalt!>>. Este inadmisibil ceea ce se intampla si modul in care se gestioneaza banii! Pentru ca astazi, tot ce se intampla in Braila este un experiment. Deci tot ce se intampla in Braila este un experiment pe banii nostri. Mia de hectare e un experiment (<<e subiectul inchis>>, a spus presedintele CJ; l-a redeschis), asfaltarile, la fel (a spus presedintele CJ ca vom avea asfalt, s-a razgandit, nu mai avem asfalt, facem un serviciu si luam utilaje; la Primarie, aceeasi problema).

Si mai mult decat atat: inteleg ca zona de licitatie pentru acest contract (cu Primaria – n.r.) a fost determinata de pretul cel mai scazut pentru asfaltul turnat la cald. De asta primarul insista pe asfaltul turnat la rece: pentru ca asfaltul turnat la rece va ocupa cea mai mare parte din contract, dar are un pret mult peste ceea ce oferea concurenta. Sper sa nu fie adevarata informatia asta, dar va spun ca asta mi-a semnalat cineva care urmareste fenomenul.

Si inteleg ca primarul spune ca atunci cand eram eu viceprimar, s-a turnat asfalt la rece. Nu s-a turnat nicio lopata de asfalt, nicio galeata, niciun metru cub de asfalt la rece. Asta e o chestiune pe care eu am evitat-o. Eu am evitat doar din acest motiv: pentru ca pretul la asfaltul la rece era anexa la contractul principal si erau niste preturi iesite din comun, fata de ce gasesti pe internet”.

Liberalul i-a solicitat primarului sa dea publicitatii preturile din contractul semnat cu firma care face asfaltarile in municipiu, ca sa se vada cat costa tona de asfalt turnat la cald si cat costa tona de mixtura asfaltica turnata la rece: “O sa vedeti ca preturile sunt de 5 ori mai mari. Deci cheltuim banii in iarna, acum, oricum plombele se vor strica, va dati seama, nu are nimeni niciun fel de problema ca plombele o sa sara, pentru ca sunt turnate iarna si toata lumea se asteapta sa nu tina mult, si la sfarsit, in primavara, vom reasfalta cu utilajele noastre, pe care le vom cumpara si vom fi pionieri in campania socialista de modernizare a orasului”.