DANAILA: CJ AR TREBUI SA INFIINTEZE 3 CENTRE DE COLECTARE SI DEPOZITARE A LEGUMELOR, FRUCTELOR SI FLORILOR, PE CARE SA LE PUNA LA DISPOZITIA PRODUCATORILOR

Liberalii braileni sustin necesitatea infiintarii  in judet a trei centre de colectare si depozitare a legumelor, fructelor si florilor, care sa vina in sprijinul producatorilor, pentru a-i ajuta in activitatea lor, dar si pentru desfasurarea un comert civilizat. Mai exact, liberalii au in vedere infiintarea unor astfel de centre in zonele Traian-Unirea, Visani-Jirlau-Galbenu si Movila Miresii – Ramnicelu, pe terenuri apartinand primariilor respective.

Consilierii liberali au propus in plenul CJ Braila, cand s-a discutat proiectul de buget pe anul in curs, alocarea sumei de 1.000.000 lei pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, insa majoritatea PSD-ALDE-PND-PMP nu a fost de acord cu acest amendament.

“Aceste centre de depozitare frigorifice ar trebui sa fie construite de CJ si puse la dispozitia celor care produc legume, fructe sau flori, astfel incat sa-si poata crea un stoc tampon, sa poata sa-si vanda produsele la un pret cat mai bun. Stiti ce s-a intamplat cu pepenii anul trecut, a fost un pret foarte, foarte mic, iar cei care au investit in acest domeniu, pentru ca nu au putut sa se uneasca si sa vanda impreuna marfa, au avut pierderi importante”, sustine consilierul judetean Alexandru Danaila.