DANAILA: CLM ESTE ACTIONARUL FIRMEI “BRAICAR”. ERA NORMAL SA MEARGA CONSILIERII MUNICIPALI SI SA DISCUTE CU GREVISTII DE LA “BRAICAR”

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, ii atrage atentia primarului Marian Dragomir (PSD) ca potrivit legii, orice partid politic este un partener de dialog social si ca atare, reprezentantii oricarui partid au dreptul sa discute cu reprezentantii sindicatului din orice firma, inclusiv din firma “Braicar”. Danaila spune ca este la fel de firesc ca niste consilieri municipali – fie ei si liberali – sa mearga sa discute cu angajatii unei firme la care CLM Braila este actionar, atunci cand acestia au intrat in greva si este grav afectat un serviciu de utilitate publica.

In acest context, spune liderul liberal, faptul ca niste consilieri municipali PNL au decis sa mearga si sa discute cu protestatarii de la societatea “Braicar”, atunci cand acestia au intrat in greva spontana, nu a insemnat o incitare sau o girare a grevei – asa cum acuza Dragomir -, ci a fost un gest de normalitate: “Consilierii municipali reprezinta Adunarea Generala a Actionarilor la <<Braicar>>, conform actului constitutiv al acestei societati. Au fost acolo pentru ca sunt actionari. Toti consilierii sunt actionari. Ei au fost pe teren ca sa vada care este situatia, pentru ca aceasta societate gestioneaza un serviciu de utilitate publica – si anume transportul public de calatori, iar noi fiind membri in AGA acolo, a trebuit sa vedem care este situatia reala si ce putem face pentru a debloca aceasta situatie.

Iar fiind un partid politic legal constituit, suntem si partener de dialog social cu sindicatul, deci putem discuta cu sindicatul orice problema pe care acesta o ridica.  Si la solicitarea lor am fost acolo. Am stat de vorba cu oamenii care ne-au chemat sa mergem acolo. Si cred ca am facut foarte bine ca am mers acolo, pentru ca am pus presiune pe primar, intr-un fel sau altul, sa decida oprirea confruntarii, pentru ca a adus prea multe prejudicii intregului municipiului.

Noi nu am fost de acord cu greva. Noi nu am fost de acord cu sistarea transportului public de calatori din municipiu, dar in acelasi timp, trebuie sa intelegem ca acolo legea era depasita, din punct de vedere al orelor pe care oamenii le munceau”.