DANAILA: CUP DUNAREA FURA BANII NOSTRI DE ANI DE ZILE. TREBUIE SA INCETEZE LUCRURILE ASTEA!

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, someaza CUP Dunarea sa-si revizuiasca atitudinea fata de zecile de mii de clienti pe care ii are si sa nu mai profite in mod grosolan de faptul ca detine monopol pe ceea ce inseamna furnizarea de apa potabila si servicii de canalizare. Danaila spune ca suntem cu toti “clienti captivi” ai CUP Dunarea si asta ii face pe cei de la compania amintita sa ne trateze in bataie de joc, umfland facturile si impunand clauze abuzive in contracte, ca sa reduca riscul aparitiei reclamatiilor.

Liderul liberal considera ca o recenta hotarare judecatoreasca ce a confirmat faptul ca amintita companie incarca in mod substantial facturile aferente taxei pe apa de ploaie si a inclus clauze abuzive in contractele cu clientii,  reprezinta dovada oficiala ca nemultumirile si reclamatiile brailenilor din ultimii ani sunt intemeiate: “Obiectivul nostru este ca aceasta societate sa aiba un comportment corect si adecvat fata de toti clientii, pentru ca are monopol, nu putem cumpara apa de nicaieri din alta parte, nu putem cumpara servicii de canalizare din alta parte, suntem niste clienti captivi. Atunci ne asteptam ca acest serviciu sa se desfasoare in conditii de legalitate. Despre asta este vorba, in primul si in primul rand. Si acum avem o hotarare judecatoreasca, deci nu mai discutam de <<parere>>.

Cand noi am spus ca se epureaza mai putina apa decat se factureaza, conducerea CUP Dunarea a transmis un comunicat <<Nu, noi epuram mai mult decat incasam!>>. De unde? Nu stiu, sunt infiltratii din Dunare, nu stiu de pe unde…

Acum este dovada: ei factureaza o cantitate dubla de apa fata de cea care a plouat efectiv si s-a scurs in reteaua de canalizare. Despre ce discutam?!”.

Danaila a mai vorbit despre informatiile date publicitatii in ultima perioada, cu privire la diverse persoane care fura apa, depistate de angajatii CUP Dunarea, liberalul fiind de parere ca acestea sunt “praf in ochi”. El spune ca aceste furturi sunt nesemnificative, comparativ cu cat “fura” CUP Dunarea zecile de mii de clienti carora le incarca facturile luna de luna: “Suntem pe principiul <<Hotul striga “Hotii!”>>. Clar, cei care fura trebuie pedepsiti, pentru ca sunt niste pierderi in retea, trebuie identificati si foarte bine ca se intampla lucrul asta acum. Dar cu 2 cetateni descoperiti in municipiul Braila la 60.000 de locuinte, este praf in ochi, in timp ce ei fura banii nostri de ani si ani de zile. Deci este praf in ochi! Aceste facturi umflate inseamna o sursa de venit suplimentara, o sursa de venit care se duce in capitolul <<functionare>>, in cea mai mare parte. Au marit salariile, pentru ca au avut indicatori mai buni, pentru ca au avut profit iau alte prime si asa mai departe. Toate aceste chestiuni sunt platite de noi. Trebuie sa inceteze lucrurile astea!”.

Amintim ca braileanul Mihai Stafida a castigat recent un proces cu CUP Dunarea, instanta hotarand prin sentinta definitiva ca acestuia i s-au calculat in mod incorect taxa pe apa de ploaie in perioada 2014 – 2016 si obligand compania amintita sa recalculeze toate facturile lui Stafida si sa-i restituie banii incasati ilegal.

Declaratia integrala a presedintelui Danaila pe aceasta tema, aici: