DANAILA : DACA CLM NU VA APROBA ORGANIZAREA UNUI REFERENDUM PENTRU ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE, VOM MERGE IN INSTANTA

Presedintele Organizatiei Judetene PNL, Alexandru Danaila, declara ca liberalii vor continua demersurile pe linia eliminarii taxei pe apa de ploaie din facturile brailenilor si daca nu se va putea pe cale administrativa, direct in CLM si CJ, vor incerca sa obtina acest lucru in instanta.

In ciuda repetatelor declaratii ale primarului Brailei, Marian Dragomir (PSD), ale presedintelui CJ Braila Iulian Chiriac (PSD) si ale altora lideri PSD locali privind faptul ca eliminarea taxei pe apa de ploaie ar fi ilegala, liberalii sunt convinsi ca o astfel de masura este legala, dovada ca exista localitati in tara in care cetatenii nu platesc taxa pe apa de ploaie.

Danaila a declarat ca alesii PNL va mai face o incercare de a obtine aprobarea unui proiect de hotarare pe acesta tema in CLM si daca nu se va reusi nici de aceasta data, vor cere organizarea un referendum pe aceasta tema. Liderul liberal avertizeaza ca daca PSD-istii si aliatii lor din CLM vor incerca blocarea acestor demersuri, PNL se va indrepta catre instantele de judecata si la nevoie, va incerca chiar declansarea unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Municipal si demiterea primarului Marian Dragomir: “Daca acest demers nu va ajunge sa aiba sustinerea consilierilor locali, nici CLM si nici primarul municipiului nu sunt pe viata in aceste functii. Consilierii trebuie sa inteleaga ca au o responsabilitate acolo, ca au depus un juramant, la fel ca si primarul municipiului si daca cetatenii vor veni alaturi de noi, este foarte posibil, foarte probabil sa demaram organizarea unui referendum pentru demiterea CLM si a primarului. Este foarte important modul in care cetatenii municipiului Braila vor veni alaturi de noi in acest demers”.

Danaila a mai spus ca in afara celor 10.000 de semnaturi care s-au adunat la finele anului trecut la petitia initiata de PNL care avea ca subiect eliminarea taxei pe apa de ploaie, s-au mai strans inca aproximativ 5.000 de semnaturi. De aceea, spune liderul liberal, PNL va merge inainte cu acest demers: “In cazul in care Consiliul Local nu va aproba un referendum pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, varianta este aceea de a ne adresa in instanta, pentru ca va pot spune astazi ca nu stiu daca cineva din Primarie, nu stiu daca cineva din Consiliul Local a citit toata legislatia in domeniul furnizarii apei si canalizarii. Si va spun ca aceasta legislatie este viciata, iar varianta a doua pentru noi este o actiune in instanta impotriva hotararilor de CLM, impotriva hotararilor CJ, impotriva hotararilor ADI Dunarea, pentru a se ajunge la eliminarea taxei pe apa de ploaie. Si orice ar spune primarul, orice ar spune CLM, consilierii, taxa pe apa de ploaie poate fi eliminata legal din facturile brailenilor. Iar la sedinta CLM vom veni cu aceste dovezi pe lege. Noi am citit, ne-am documentat si va spun ca din acest moment, cine spune ca este ilegal demersul nostru nu face decat sa confirme faptul ca vrea sa sustina camarila PSD, sa-l sustina pe Mangiurea (Silviu Mangiurea, PSD) in functia de director al CUP Dunarea si sa sustina furtul din bani publici, pentru ca asta se intampla la CUP Dunarea, scurgeri din banii publici catre firme si societati afiliate PSD”.
Precizam ca in cadrul sedintei CLM de la finele anului trecut in care s-a discutat despre petitia initiata liberali, pentru care s-au strans cele 10.000 de semnaturi, secretarul Ion Dragan a declarat ca dupa verificarea acestora, s-a constata ca o parte dintre semnaturi nu erau valabile, iar numarul celor ramase era sub cel necesar, potrivit legii, pentru a se supune aprobarii consilierilor proiectul respectiv.