DANAILA: DACA VA TRECE REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE, SE VA SCHIMBA PERCEPTIA ALEGATORILOR FATA DE ALESII LOCALI SI NATIONALI

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca referendumul pentru familie, care va avea loc pe 6 si 7 octombrie, nu este unul politic, ci reprezinta un demers al societatii civile.

Intr-un comunicat dat publicitatii, Danaila precizeaza ca personal, a semnat initiativa civica de redefinire in Constitutie a “familiei” drept “casatoria dintre un barbat si o femeie” si ca este importanta participarea romanilor la acest referendum: ”Acesta nu este un referendum politic. Nu este initiativa niciunui partid. Vorbim despre prima initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei promovata de societatea civila, dupa 1989. Pana acum, toate modificarile constitutionale au apartinut clasei politice. De aceasta data, nu este demersul unui partid, nu este meritul niciunui politician, chiar daca, este drept, unii au incercat sa confiste referendumul. Fie si numai pentru acest motiv, indemn pe toata lumea sa mearga la vot, in semn de respect pentru demersul civic si fiecare sa voteze dupa propria constiinta!

Consider ca daca romanii se vor prezenta in numar suficient pentru ca referendumul sa fie validat si daca referendumul va trece, toata lumea va intelege cat de mare este, de fapt, puterea cetatenilor. Se va crea un precedent care cu siguranta va duce si la alte demersuri similare, pentru ca toata lumea va sti ca nu mai este cazul sa vorbeasca despre nemultumiri doar cu prietenii sau colegii de serviciu, ci ca se poate actiona pentru schimbarea unor legi proaste, a unor practici care atrag nemultumire. Daca va trece referendumul initiat de societatea civila, se va schimba perceptia alegatorilor si fata de un primar, si fata de un presedinte de consiliu judetean, si fata de un parlamentar, si fata de un guvern. De aceea, cred ca trebuie sa mergem la vot si sa ne exprimam opinia, indiferent care este aceasta”.