DĂNĂILĂ: DECIZIA NUMIRII SIMONEI DRĂGHINCESCU ÎN FUNCȚIA DE SUBPREFECT A ȚINUT STRICT DE PREMIER. NU A FOST O DECIZIE ȘI O SUSȚINERE ȘI O RECOMANDARE A PNL BRĂILA PENTRU DOAMNA DRĂGHINCESCU

„Lista candidaților la Consiliul Județean și cea a candidaților la Consiliul Local Municipal pe care și le-a asumat PNL au fost aprobate în cadru statutar, în Colegiul Director Județean, care este format din aproape 100 de persoane. Am purtat această discuție în acest for de conducere tocmai pentru a clarifica și a stabili care sunt cei mai potriviți candidați care ne pot reprezenta la aceste alegeri. În urma votului dat în această structură, a fost un vot de aproape 90% în favoarea listelor în forma în care ele sunt astăzi depuse la Biroul Electoral Județean, respectiv la Biroul Electoral Municipal” – este replica dată de președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, comentariilor făcute de Laurențiu Chiru, consilier județean liberal (încă este consilier, până când plenul CJ va lua act oficial de încetarea mandatului său).

Chiru a declarat că atât el, cât și alți liberali (printre care ar fi mai mult de jumătate dintre actualii consilieri PNL) sunt foarte nemulțumiți de modul în care s-au stabilit listele de candidați, precum și de candidatura lui Cătălin Boboc la președinția CJ, dat fiind că ei apreciază că acesta din urmă nu reprezintă cu adevărat PNL Brăila. Mai mult, Chiru a spus clar că el, unul, face campanie electorală pentru Ovidiu Nechita, care a fost în ultimii patru ani consilier județean liberal, dar care și-a dat demisia din partid, nemulțumit fiind de desemnarea lui Boboc drept candidat al PNL la președinția CJ. Nechita a decis să candideze ca independent la CJ Brăila și la președinția CJ Brăila.

Potrivit lui Chiru, liberalii nemulțumiți de deciziile luate cu privire la candidaturile PNL la alegerile locale vor vota cu Nechita, în semn de protest.

În ceea ce-l privește, Dănăila a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că toate deciziile cu privire la candidaturi au fost luate în Colegiul Director Județean cu o largă majoritate de voturi și ca atare, este vorba despre niște decizii luate la modul democratic.

În contextul în care unii liberali sunt nemulțumiți și de faptul că Marian Căpățînă, intrat zilele trecute în PNL, a fost plasat pe locul 1 pe lista candidaților la CJ, l-am mai întrebat pe președintele PNL Brăila care au fost motivele care au condus la această decizie.

Alexandru Dănăilă a explicat: „Performanța electorală a domnului Căpățînă în mandatele anterioare, când dânsul a câștigat două mandate de consilier independent, a fost, dacă vreți, unul dintre criteriile pentru care atât eu, cât și colegii, am optat pentru nominalizarea domnului Căpățînă drept cap de listă la CJ. Activitatea profesională a domnului Căpățînă, notorietatea, implicarea activă în viața socială a Brăilei sunt alte criterii care au stat la baza acestei alegeri”.

L-am mai întrebat pe liderul liberal și în legătură cu numirea Simonei Drăghincescu în funcția de subprefect, în condițiile în care unii liberali sunt indignați de faptul că aceasta, care a fost până luna trecută un adversar declarat al PNL, iar în ultimii ani nu a pierdut nicio ocazie să atace liberalii, în general, dar și pe Alexandru Dănăilă, în particular, a fost susținută de conducerea liberală județeană pentru a prelua funcția amintită.

Președintele PNL Brăila susține că numirea prefecților și subprefecților ține strict de premierul Orban și numirea Simonei Drăghincescu, în particular, nu are nicio legătură cu PNL Brăila: „Din analiza făcută de domnul prim ministru Orban – care a fost o analiză bună, din punctul meu de vedere -, a rezultat că în acest moment, în care noi încercăm – și vom reuși – să câștigăm un mandat atât la conducerea CJ, cât și la conducerea Primăriei municipiului Brăila, stabilitatea și cooptarea tuturor celor care ar putea să ajute la acest deziderat este extrem de importantă.

Deciziile cu privire la susținerea diferitelor persoane, desemnarea candidaților pentru diferite funcții, atât timp cât eu am fost președinte, nu au fost luate decât în forurile statutare ale partidului. Cu privire la doamna Drăghincescu pot să vă spun că nu a fost niciun fel de vot dat nici împotrivă, nici pentru; pur și simplu nu s-a votat și nu s-a discutat în forurile statutare ale partidului această chestiune. Nu a fost o decizie și o susținere și o recomandare (a PNL Brăila – n.r.) în ceea ce  privește persoana doamnei Drăghincescu”.