DĂNĂILĂ, DESPRE FAPTUL CĂ PSD A CONTESTAT ÎN INSTANȚĂ LISTELE DE CANDIDAȚI DEPUSE DE PNL ȘI ALIANȚA PNL – BRĂILA NOUĂ: ACEASTĂ CONSTESTAŢIE NEFERICITĂ DENOTĂ SLĂBICIUNE ŞI UN NIVEL CRESCUT DE LAŞITATE

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, este indignat de faptul că PSD a contestat în instanță legalitatea listelor cu candidați la CJ, CLM, la Primăria municipiului și președinția CJ depuse de PNL și de Alianța PNL – Brăila Nouă.  Mai concret, social-democrații susțin că atât timp cât candidatul la președinția CJ și respectiv, la Primăria municipiului, sunt asumați de Alianța PNL-Brăila Nouă, și listele de semnături pentru susținerea acestor candidați ar fi trebuit să fie asumate tot de Alianța respectivă, însă de fapt, pe listele respective  figurează fie PNL, fie Brăila Nouă, nu Alianța PNL – Brăila Nouă, care este o structură separată/ diferită.

În plus, PSD susține că atât timp cât PNL și Brăila Nouă au intrat în alegerile locale sub forma Alianței PNL-Brăila Nouă, cu candidați la Primărie și președinția CJ, asta înseamnă că partidele amintite ar fi trebuit să aibă liste comune de candidați (tot pe alianță) și pentru CLM și CJ și că nu este legal ca fiecare dintre partide să aibă liste proprii de candidați la Consiliul Local Municipal și la Consiliul Județean.

În acest context, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, se va prezenta mâine dimineață în fața instanței, pentru a aduce argumente legate de legalitatea modalității în care au fost întocmite și depuse listele de candidați.

Liderul PNL afirmă într-un comunicat dat publicității că „PSD-ul ne demonstrează că nu se dezminte de metehnele trecutului, continuând seria atacurilor mişeleşti la adresa PNL. Contestaţiile depuse nu sunt decât nişte gesturi disperate, conduse de frica dobândită în urma minciunilor şi incompetenţei cu care ne-au obişnuit, din nou, în acest mandat.

Am încredere în instanţele de judecată că vor analiza cu responsabilitate această constestaţie nefericită a PSD-ului, care nu denotă nimic altceva decât slăbiciune şi un nivel crescut de laşitate.

Ne-au minţit de atâtea ori în faţă, în cadrul şedinţelor publice de Consiliu Local Municipal şi Consiliu Judeţean, încât s-au gândit de ce nu ar mai minţi încă o dată şi în faţa instanţei.

Le recomand iniţiatorilor acestui demers să-şi asume eşecul administrativ din ultimii 4 ani şi să renunţe la a se mai folosi de tot felul de tertipuri prin care nu doresc nimic altceva decât a muta atenţia de pe dezastrul pe care l-au provocat în Brăila.

Citind documentele, am realizat cât de neserioasă este această acţiune, întrucât deşi a fost trecut numele preşedintelui PSD Ion Rotaru, a fost semnată şi asumată de către o altă persoană, probabil încercând să evite penibilul situaţiei.

Le transmit pe această cale celor de la PSD că a trecut vremea minciunilor, a blaturilor, a combinaţiilor, a presiunilor şi ameninţărilor, a şantajului, mai pe scurt, a unui sistem PSD-ist antidemocratic instaurat şi predat de către Dragnea în fiecare filială şi a venit momentul în care doar cetăţenii, prin vot, pot stabili cine va administra oraşul şi judeţul.

Ne vedem pe 27 septembrie la urme!”