DANAILA: ESTE ILEGAL! LA CJ BRAILA, DEZBATEREA PUBLICA PE BUGET A INCEPUT PE 9 FEBRUARIE, DESI BUGETUL NATIONAL A FOST PUBLICAT ABIA PE 17 FEBRUARIE

Buget judetean aprobat cu scandal, contestat vehement de liberali si discutat pe repede inainte. Asa s-a votat astazi bugetul judetului Braila pe anul in curs, intr-o sedinta care si-a pastrat caracteristicile traditionale in ceea ce priveste momentele de circ.

Convocata ca o sedinta extraordinara, pentru aprobarea bugetului CJ pe anul in curs, reuniunea a inceput sub semnul contestatiilor, liberalii acuzand faptul ca aceasta a fost convocata fara sa se respecte termenele prevazute de lege.

Primul dintre consilierii PNL care au ridicat obiectii a fost Alexandru Danaila, ce a declarat ca firesc ar fi fost ca dezbaterea si votarea bugetului sa se faca intr-o sedinta ordinara, dupa ce alesii ar fi avut posibilitatea sa-l analizeze cu atentie si sa-l discute in comisii, nu intr-o sedinta extraordinara organizata mult prea repede, fara sa se respecte prevederile legale. Danaila a afirmat ca este ilegal ca la CJ Braila sa introduci in dezbatere publica bugetul pe data de 9 februarie, in conditiile in care bugetul la nivel national a fost publicat in Monitorul Oficial abia pe 19 februarie. Nu de alta, dar bugetul judetului Braila depinde de anumite prevederi din bugetul national, astfel incat pana nu stii exact care este bugetul national, nu-l poti definitiva pe cel judetean: “In Legea 273/2006, la articolul 39, sunt trecute clar termenele si procedura pe care acest buget trebuie sa o respecte, pentru a putea fi aprobat de unitatile administrativ teritoriale – in speta, de Consiliul Judetean. Daca insumam toate aceste termene, cu dezbaterea specifica pentru Legea bugetului, o sa vedem ca ne mai trebuie inca o zi, ca sa putem trece la dezbaterea lui in plenul sedintei de CJ. Dezbaterea publica a inceput pentru acest buget, la CJ Braila, pe data de 9 februarie, contrar legii si nu avea cum sa poata incepe aceasta dezbatere, atata timp cat bugetul de stat a fost publicat in Monitorul Oficial pe data de 17 februarie. Deci inainte de bugetul sa fie publicat in Monitorul Oficial si aprobat in Parlament, la CJ Braila a inceput dezbaterea pe acest buget, inclusiv cu consolidarea venita de la statul roman.

In plus, discutam de atragere de fonduri europene. Acest buget este unul dintre cele mai sarace pe care eu, cel putin, le-am vazut, in ce priveste cofinantarile pentru proiecte europene. Incercam cu totii sa reducem chetuielile CJ cand vine vorba de proiectele mari, dar se pare ca la acest buget pe anul 2017 nu s-a reusit. Din acest motiv si din altele, pe care colegii mei o sa vi le spuna, grupul PNL voteaza impotriva bugetului CJ Braila”.

Opiniile lui Danaila, ca si cele ale colegilor acestuia din PNL (pe care le prezentam in articole separate) i-au lasat indiferenti pe consilierii din majoritatea PSD-PND-PMP, care au votat in favoarea bugetului amintit.