DANAILA ESTE NEMULTUMIT CA NICI IN ACEST AN CENTENAR NU S-AU REABILITAT MONUMENTELE EROILOR

Consilierul Alexandru Danaila (PNL) i-a reprosat presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), faptul ca nici in acest an nu au fost reabilitate cele cateva monumente ale eroilor existente in judetul nostru. Danaila apreciaza ca acest lucru este cu atat mai grav, cu cat Chiriac a promis anul trecut ca se vor aloca bani in acest scop si cu cat  2018 este si un An Centenar: ”Incheiem anul 2018 fara reabilitarea monumentelor din judetul Braila, pe care dvs, anul trecut, pe vremea asta, ne-ati promis ca le vom reabilita prin alocari de bani in anul 2018. Deci promisiunea dvs nu a fost tinuta”.

Seful judetului a declarat ca e vina primarilor care au in localitatile lor astfel de monumente istorice, fiindca ei puteau intocmi proiecte pentru reabilitarea acestora si puteau primi cofinantare de la CJ: “Este foarte adevarat ca v-am promis ca o sa alocam bani la proiectele cu cofinantare pe care le-am dat fiecarui primar. Acele monumente sunt in patrimoniul unitatilor administrativ teritoriale respective si ei puteau sa faca aceasta solicitare. Decizia a fost a lor sa faca altceva…

In al doilea rand, prin Ministerul Culturii s-au tot rotit niste proiecte de finantare; cum face Primaria Braila cu statuia Ecaterinei Teodoroiu si cum face si primarul din Surdila Greci, asa puteau sa faca si ceilalti primari. Asa ca imi pare rau… Dvs rastalmaciti si incercati de fiecare data sa spuneti ca presedintele nu si-a dus la indeplinire promisiunile”.