DANAILA: EXISTA ASFALT CU CARE SE POATE LUCRA PANA LA -7 GRADE CELSIUS, DAR ACESTA E DE 15 ORI MAI SCUMP DECAT ASFALTUL OBISNUIT

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) este amuzat de modul in care primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a confirmat  banuielile sale legate de faptul ca  edilul sef vrea sa breveteze “asfaltarea pe gheata”, asa cum predecesorul acestuia, Aurel Simionescu (PSD), a brevetat “asfaltarea pe ploaie”.

Sirbu a comentat in acest fel declaratiile “ajutorului de primar” Dragomir legate de faptul ca in municipiu se va lucra in perioada urmatoare cu o mixtura stocabila, cu care se poate asfalta la temperaturi de pana la -20 grade Celsius: ”Ati vazut ca a si venit imediat sa sustina ceea ce am spus eu, a spus ca are asfalt care poate fi pus la -20 grade Celsius. Deci e clar, asta urmareste, sa breveteze asfaltarea pe gheata. Sper sa nu asfalteze gropile care vor ramane in zapada de dupa deszapezire…”.

La randul sau, consilierul judetean Alexandru Danaila (PNL) a completat ca exista asfalt care se poate folosi la temperaturi mai joase, insa acest costa  mult mai scump decat cel obisnuit: “Exista tehnologie – nu stiu daca este brevetata in Romania, dar in UE exista tehnologie -, poti sa asfaltezi pana la -5 sau -7 grade Celsius, o chestiune de genul asta, dar tona de asfalt de genul respectiv este de peste 15 ori mai scumpa decat cealalta cantitate de asfalt. Adica ai asfaltat o groapa cu acest asfalt scump, asta inseamna ca alte 15 nu mai pot fi asfaltate, ca ai vrut tu sa pui asfalt iarna neaparat. Si trebuie vazut rezultatul licitatiei, ca nu cumva exact in zona asta sa fi fost o diferenta de pret foarte mare, la ce inseamna asfalt clasic sa fie un pret foarte mic, iar la celalalt, pretul foarte mare”.