DĂNĂILĂ ÎI CRITICĂ PE CHIRIAC ȘI DRAGOMIR, FIINDCĂ ACEȘTIA NU VOR SĂ PRIMEASCĂ LA BRĂILA PACIENȚI CU COVID DIN ALTE JUDEȚE: DACĂ PACIENȚI DIN BRĂILA VOR AVEA NEVOIE SĂ MEARGĂ LA SPITALE DIN ALTE JUDEȚE, CE AR TREBUI SĂ NE RĂSPUNDĂ CEI DE ACOLO?

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, critică pozițiile primarului Marian Dragomir (PSD) și președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care s-au declarat zilele trecute împotriva transferului celor 20 de pacienți cu COVID-19 din Vrancea, la Spitalul Județean Brăila și s-au lăudat public că au reușit să împiedice acest transfer.

Dănăilă consideră că nu a fost corect nici modul în care au reacționat cei doi social-democrați atunci când s-a discutat despre stabilirea centrelor COVID-19 pentru județele Brăila și Galați, când Dragomir și Chiriac au spus că nu sunt de acord ca spitalele brăilene să primească și să trateze pacienții de COVID-19 din ambele județe și au creat o stare tensionată în rândul opiniei publice.

În opinia liberalului, Dragomir și Chiriac militează pentru o „enclavizare a Brăilei”: „S-a întâmplat când a fost vorba despre stabilirea centrelor de COVID, cu spitalele din Brăila și din Galați, cum să se împartă pacienții, s-a creat o întreagă dezbatere în spațiul public, că Brăila ar trebui să nu primească pacienți de la Galați, că noi ne enclavizăm aici și rămânem pe poziții…

A fost o temă falsă de dezbatere, care a creat multe animozități între Brăila și Galați. Dar după ce terminăm cu perioada asta, dacă se va întâmpla ca pacienți din Brăila să aibă nevoie să meargă la spitale din București sau din Cluj sau din Timișoara, ce ar trebui să ne răspundă cei de acolo? Că nu primesc pacienți de la Brăila pentru că primarul Dragomir și cu președintele CJ refuză să aibă o interacțiune organizată între spitale și să trateze pacienți care într-adevăr au nevoie? Dacă pacienții respectivi erau în stare gravă și viața lor depindea de acest transfer? Și pacienții respectivi au familie; gândiți-vă că ar fi fost cineva din familia noastră… Nu este normal să radicalizăm situația”.