DANAILA: II RECOMAND LUI DRAGOMIR SA SPRIJINE DEMERSUL NOSTRU PRIVIND REFERENDUMUL PENTRU ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE

Dat fiind ca le-a esuat si cea mai recenta incercare de a obtine in CLM votul majoritatii pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, liberalii braileni au decis sa incerce sa promoveze un proiect de hotarare de Consiliu privind organizarea unui referendum pentru eliminarea taxei amintite. Liberalii sunt constienti ca neavand o treime din numarul consilierilor municipali, nu vor putea initia un astfel de proiect, astfel incat au decis sa ceara sustinerea alesilor din cadrul majoritatii, pentru a aduna numarul de semnaturi necesare in acest scop.

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a admis astazi ca este foarte probabil ca niciunul dintre consilierii PSD, PND sau ALDE nu va sustine initiativa liberala si ca atare, singura solutie legala care mai ramane este cea a initierii unui referendum in baza unei initiative cetatenesti: “Atunci nu ne mai ramane decat o singura varianta, si anume organizarea unui referendum la initiativa cetateneasca. 25% din populatia cu drept de vot inscrisa pe listele electorale ale municipiului Braila poate initia referendum pentru eliminarea tarifului pentru apa de ploaie, demiterea primarului (Marian Dragomir, PSD – n.r.) si dizvolvarea CLM. Asta pentru ca primarul sprijina in continuare mentinerea acestui tarif ilegal, asta pentru ca niciun consilier din majoritatea actuala din CLM nu a inteles ca inclusiv vecinii lor, inclusiv ei, care sunt consilieri, platesc apa de ploaie. Sunt curios daca vecinii consilierilor din actuala majoritate – de la PSD, in primul rand – stiu ca vecinii lor mentin acest tarif in continuare si ce parere au despre acest subiect. Vecinii primarului… Oamenii voteaza in Consiliu pentru ca asa le spune primarul, iar cand se duc acasa, se dezic total de ceea ce voteaza acolo. Nu; trebuie sa stie ca votul este o responsabilitate.

Ii recomand primarului sa sprijine in CLM demersul nostru de a organiza un referendum, pentru ca altfel, el va deveni tinta referendumului si va fi pus intr-o situatie penibila pentru el: sa fi castigat alegerile cu un numar mai mic de voturi decat numarul de semnaturi pe care le-am strans noi pentru a-l putea demite. Autoritatea lui ar fi clar zdruncinata. Oricum si-a pierdut autoritatea in ultima perioada, indiferent ce-ar spune”.