DANAILA: IL ROG PE DOMNUL PRIMAR SA NU DUREZE 4-5 LUNI VERIFICAREA SEMNATURILOR DE PE PETITIILE PRIVIND TAXA DE SALUBRITATE SI TAXA PE APA DE PLOAIE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, ii solicita primarului Marian Dragomir (PSD) sa nu taraganeze cu lunile procedura de verificare a semnaturilor de pe petitiile ce vizeaza reducerea taxei de salubritate si eliminarea taxei pe apa de ploaie, numai ca sa nu puna in discutia CLM aceste proiecte de hotarare.

Dupa ce a constatat ca subordonatii lui Dragomir si-au schimbat opinia cu privire la proiectul privind reducerea taxei de salubritate- mai exact, in luna august a acestui an au dat aviz favorabil, in luna noiembrie au dat aviz negativ pe exact acelasi document -, liberalul se asteapta ca primarul, in principal, si PSD-ul, in general, sa faca tot felul de manevre pentru a intarzia cat de mult posibil discutarea in CLM a proiectelor amintite.

Nu de alta, spune Danaila, dar acum nu mai este vorba despre o initiativa a PNL, ci de una ce are in spate 10.000 de semnaturi ale brailenilor: “Avizul dat acum, in noiembrie de directiile din Primarie, pentru proiectul privind reducerea taxei de salubritate este negativ, fiind invocat faptul ca nu s-ar putea achita catre firmele de salubritate cantitatea de gunoi dusa la groapa menajera. Este fals, pentru ca la inceputul acestui an, tot domnul primar a propus un proiect de hotarare prin care a stabilit nivelul taxei de salubritate, unde sunt facute toate calculele cu privire la populatie, cantitate de gunoi si asa mai departe si aceasta suma acopera.

Deci de la inceputul anului pana in luna noiembrie s-au schimbat si calculele, au fost date 3 variante de rapoarte de specialitate din partea directiilor din cadrul Primariei. Domnul primar face mari presiuni asupra acestor oameni sa semneze niste chestiuni care nu sunt in regula, doar ca sa aiba un motiv si sa incerce sa paseze din responsabilitate, sa mai scape de presiunea care este in momentul asta, pe tema asta.

Mai mult decat atat, odata depus acest proiect de initiativa cetateneasca, el va trebui sa fie pus in dezbatere publica, pentru ca asa prevede legea, dar nu pe Legea transparentei decizionale, deci acolo e o prevedere separata, nu trebuie sa stea 30 de zile in dezbatere publica, poate intra in urmatoare sedinta de Consiliu Local, atata timp cat sunt verificate semnaturile.

Il rog pe aceasta cale pe domnul primar ca in momentul in care vom depune semnaturile sa faca tot posibilul, sa constituie o comisie la nivelul Primariei care sa verifice aceste semnaturi intr-un timp scurt, sa nu dureze verificarea semnaturilor 4-5 luni de zile, pentru ca se poate face si asa ceva! Dupa modul in care sunt gestionate directiile din cadrul Primariei, ma astept la orice! Semnaturile trebuie verificate intr-un termen cat mai scurt, pentru ca toti oamenii respectivi asteapta un raspuns”.