DĂNĂILĂ: ÎN SONDAJUL REALIZAT DE PNL LUCIAN CĂPRARIU AVEA ȘANSE MAI MARI DECÂT MINE SĂ CÂȘTIGE FUNCȚIA DE PRIMAR AL BRĂILEI. EU SUNT UN TIP CARE VREA SĂ FACĂ PERFORMANȚĂ

„În sondajul realizat de PNL candidatul Lucian Căprariu avea șanse mai mari decât mine să câștige funcția de primar al municipiului Brăila. Asta este realitatea“ – este declarația făcută astăzi de președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Acesta a explicat în cadrul unei conferințe de presă că stabilirea candidatului Alianței PNL – Brăila Nouă la Primăria Brăila a fost făcută ca urmare a unui sondaj comandat de conducerea centrală a PNL și decizia privind candidatura lui Lucian Căprariu (Brăila Nouă) s-a luat „pentru că dorim să facem performanță”.

Dănăilă a mai spus că „nu are rost să ne ascundem după degete”, atât timp cât rezultatele sondajului au fost cele care au fost și că este firesc „să mergem pe mâna unor profesioniști în contextul politic actual. Este o situație delicată în România și din cauza pandemiei tot ce ne-am fi închipuit la un moment dat că ar putea să meargă într-o direcție ori s-a oprit, ori merge în direcția opusă”.

L-am întrebat pe liderul liberal cum este posibil ca Lucian Căprariu, care a intrat în zona administrației acum 4 ani, ca și consilier municipal independent și a intrat în politică de numai 2 ani, înființând Partidul Brăila Nouă, să fie deasupra lui în sondaje, în contextul în care Dănăila este de circa 15 ani în politică, a fost viceprimar al municipiului, este consilier județean și este președinte al PNL Brăila.

„În momentul ăsta, în contextul politic actual, nu contează neapărat vechimea, nu contează funcții ocupate de o persoană sau nu, ci poate contează omul care comunică, omul care prezentat proiectele, modul în care și-a câștigat mandatul de consilier.

Eu vă spun că în momentul în care am plecat în această luptă electorală cu PSD – care este la guvernare în Brăila de 30 de ani și pe care încercăm să-l schimbăm -, părerile cu privire la diferite opțiuni nu au mari existat. Există o singură echipă cu care noi mergem în această confruntare. Și pe 27 septembrie vom vedea care este rezultatul alegerii noastre și a modului în care ne-am organizat în această campanie”, a spus Dănăilă.

Câ privește faptul că ar fi firesc să-și pună niște întrebări, dacă președintele unui partid local care a fost înființat în urmă cu 2 ani a ieșit înaintea sa în sondajul comandat de PNL, Alexandru Dănăilă a spus: „Să știți că într-un fel sau altul, chestiunea asta va fi tranșată după campania electorală. Eu sunt un tip care vrea să facă performanță și până la urmă performanța o faci într-un fel în care poate că nu te-ai fi așteptat la începutul mandatului”.