Danaila: La Braila se plateste pentru reabilitarea unui km de drum judetean cat se plateste in Germania pentru un km de autostrada

12241213_1648840338732378_8385409086218534943_n

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila (PNL), se declara uimit de informatiile prezentate de conducerea Consiliului Judetean, privind reabilitarea a circa 300 de km de drumuri judetene, in contextul in care, spune el, nici macar 100 de km de sosele nu arata ca fiind reparate. Danaila, care a circulat mai mult prin judet, in perioada de pregatire a alegerilor locale, a constatat ca soselele sunt un dezastru si este cu atat mai nemultumit de aceasta situatie, cu cat, spune el, CJ Braila plateste pentru reabilitarea unui km de drum o suma comparabila cu cea platita in Germania, pentru un km de autostrada: “In ultimul timp, drumurile judetene au fost neglijate aproape in totalitate. Sunt 604 km de drumuri judetene astazi si cei de la CJ, presedintele Epureanu si vicepresedintele, dl. Mortu, au prezentat o situatie potrivit careia jumatate din aceste drumuri sunt reabilitate si se afla la standarde normale de functionare. Nu stiu pe ce drumuri au mers cei doi, dar va spun ca  atat eu, cat si colegii mei, atunci cand am plecat la drum in judet, am mers pe niste sosele care pe alocuri sunt de pamant, sunt de piatra si unde am vazut masini mari si utilaje agricole care nu puteau sa iasa din zonele respective, atat de proaste sunt drumurile! Din estimarile noastre, din calculele pe care le-am facut si din situatiile pe care le-am luat de la CJ, astazi sunt in jur de 87 de km de drumuri judetene reabilitati. Pana la 300 km, cat se afirma ca ar fi, sunt lucrari nereceptionate, drumuri care nu corespund din punct de vedere tehnic si contracte de reabilitare sau refacere a drumurilor care sunt cercetate de diferite organe ale statului. Banii alocati acestor proiecte au fost practic irositi. Garantiile de executie a contractelor au expirat, lucrarile nu au fost executate la timp, incep penalitatile si mai departe e un cerc vicios, iar banii pe care CJ i-a platit pentru aceste contracte nefinalizate nu se regasesc in valoarea domeniului public.

Mai mult decat atat, stiti cu totii ca lucrarile la aceste drumuri au fost realizate in principiu cu 2 societati de casa ale PSD, <<Tancrad>> si <<Concivia>>, care, in afara ca au facut lucrari de proasta calitate – si lucrul asta il vedem cand mergem prin judet -, nu si-au finalizat obligatiile contractuale pe care si le-au asumat, iar preturile la care au lucrat in judet pentru drumuri sunt undeva de genul unui km de autostrada prin Germania. Cam la nivelul asta sunt preturile pe care CJ le plateste astazi…”.