DANAILA: LA CRAIOVA NU SE MAI PLATESTE TAXA PE APA DE PLOAIE DE 3 ANI. LA EI DE CE SE POATE, IAR LA BRAILA NU?

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca situatia de la Braila nu este similara cu cea de la Buzau, in ceea ce priveste procedura prin care se doreste eliminarea taxei pe apa de ploaie, iar in varianta propusa de liberali, nu exista riscul ca Prefectura sa atace legalitatea unei hotarari de CLM, cum s-a intamplat in orasul vecin. Mai exact, spune Danaila, PNL cere ca in Consiliul Local Municipal sa se voteze imputernicirea primarului Marian Dragomir sa propuna in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor de la ADI Dunarea eliminarea acestei taxe, iar acolo se va vota. Liberalul a explicat ca Prefectura nu poate contesta legalitatea unei hotarari prin care se acorda un mandat edilului pentru a propune ceva in AGA, iar asupra hotararile luate in AGA la ADI Dunarea, Prefectura nu are nicio competenta.

In plus, liderul PNL are semnale ca toti primarii din judet – care sunt membri in AGA – sunt de acord cu reducerea taxei pe apa de ploaie, pentru ca aceasta ii afecteaza major pe cetatenii din localitatile lor, mai ales pe cei din mediul rural: “Eu va spun ca in judet, toti primarii vor sa fie micsorat acest coeficient, pentru ca in comune, suprafetele pe care oamenii le au drept curte sunt de ordinul miilor de metri patrati. Deci acolo oamenii nu se branseaza la apa si la canalizare pentru ca au prea mult de platit apa de ploaie si nu-si permit sa beneficieze de acest serviciu. Noi le tragem conducta de apa pana acolo si nu se pot bransa. In oras sunt curti mici, 500 mp, 300 mp, dar in judet sunt curti mari. Pai sa platesti apa care se inflitreaza in conducta PVC – in PVC nu se poate infiltra nimic, dar se aplica acest coeficient – pe 5.000 mp… ala nu se mai branseaza, ramane cu putul forat sau cu fantana pe care o are si cu asta, basta!

Deci noi nu vrem sa facem nimic impotriva legii. Ceea ce vrem noi sa facem este cu totul altceva decat la Buzau, dar cu aceeasi finalitate (eliminarea taxei pe apa de ploaie – n.r.). La Craiova cum s-a putut se aplice si nu a mai contestat nimeni si au trecut 3 ani de zile de cand acolo nu se mai aplica coeficientul pentru apa de ploaie? Cum e posibil? Si la Constanta. Deci la Braila nu se poate, dar in alte judete se poate. Sunt multe exemple”.