DANAILA: LA CUP DUNAREA, SUB GUVERNAREA PSD SI CU ACCEPTUL TACIT AL PRIMARULUI DRAGOMIR, JAFUL ESTE GENERALIZAT

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, se arata indignat de modul in care reactioneaza directorul general al CUP Dunarea, Silviu Mangiurea (PSD), dupa declansarea scandalului facturilor eronate la taxa pe apa de ploaie. Danaila constata cu uimire ca in loc sa-si asume responsabilitatea pentru greselile facute de subordonatii sai, Mangiurea da vina pe clientii companiei.

Liberalul declara, intr-un comunicat dat publicitatii, ca directorul general si „cei care l-au girat” trebuie sa raspunda pentru „jaful” de la CUP Dunarea: „In urma numeroaselor semnale venite din partea brailenilor in ultima perioada, conducerea PNL Braila considera ca se impune de urgenta o verificare a situatiei reale existente la CUP Dunarea si un raport din partea reprezentantilor Consiliului Local Municipal si Consiliului Judetean in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a societatii. Principalele aspecte vizate ar trebui sa fie modul in care a fost facturata apa pluviala catre abonati in ultimii patru ani, dar si abuzurile pe care compania de utilitati le face constant fata de consumatori. Se impune de urgenta ca atat Consiliul de Administratie al CUP Dunarea, cat si directorul Silviu Mangiurea sa clarifice si sa raspunda pentru seria de abuzuri si de hotii la care au fost fost supusi consumatorii.

Intr-un deplin dispret fata de cei care platesc luna de luna facturi de a caror corectitudine se indoieste tot mai multa lume, directorul Mangiurea incearca sa-i faca tot pe consumatori vinovati, in loc sa recunoasca modul arbitrar, chiar dubios, in care au fost calculate costurile pentru apa de ploaie si nu numai. Directorul Mangiurea vorbeste despre suprafete care ar fi trebuit declarate, dar uita sa spuna ca nu a instiintat populatia despre acest aspect si mai mult, asa cum a demonstrat si cazul lui Mihail Stafida, braileanul care a castigat in instanta litigiul cu CUP Dunarea, problema sta in cantitatea de apa de ploaie introdusa arbitrar in factura, chiar si in luni in care nu a plouat.

Un alt abuz care se petrece sub conducerea lui Silviu Mangiurea este legat de asociatiile de proprietari, carora li se interzice sa achite facturile curente si debitele restante si sunt obligate sa plateasca mai intai penalitati de intarziere. In acest fel, asociatiile de proprietari vor fi vesnic inglodate in datorii si penalitati. Conducerea CUP Dunarea nu doreste, de fapt, sa rezolve in mod real problema, prin reesalonarea sau stingerea debitelor restante, astfel incat asociatiile de locatari sau proprietari sa acumuleze constant penalitati.

Conducerea CUP Dunarea vorbeste, in sfarsit, despre faptul ca va restitui populatiei taxa pe apa de ploaie incasata ilegal sau abuziv, dar Silviu Mangiurea spune ca nu a stiut despre aceasta practica. Consideram ca cei de la CUP Dunarea ar trebui sa restituie nu doar sumele incasate ilegal, ci sa plateasca si penalitatile aferente, asa cum plateste penalitati orice consumator care intarzie o zi cu plata facturii.

Un lucru, insa, este evident: la CUP Dunarea, sub guvernarea PSD si cu acceptul tacit al primarului Dragomir, jaful este generalizat; trebuie oprit, iar cei care l-au facut, in frunte cu Silviu Mangiurea, trebuie sa plateasca!”.