Danaila: Maine facem publica lista terenurilor disponibile pentru atribuire gratuita catre tineri, in vederea constructiei de locuinte

P1070958

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila, anunta ca in sedinta de maine a Consiliului Local Municipal se va aproba lista terenurilor pe care le are la dispozitie Primaria, pentru atribuirea cu titlu gratuit catre familiile de tineri, in baza Legii 15/2003, in vederea constructiei de locuinte. De asemenea, tot maine, va fi prezentata public lista completa a tuturor celor care au solicitat teren in baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala, precum si punctajul obtinut de fiecare familie in parte. Danaila a precizat ca in acest fel, atribuirea de terenuri cu titlu gratuit se va face complet transparent si vor fi evitate orice discutii cu privire la eventuale nereguli sau la favorizarea unora, in detrimentul altora: “Depunerea cererilor a inceput in 2003, odata cu promovarea legii, iar dosarele s-au tot strans de atunci si astazi, dupa ce toate dosarele au fost luate la mana si actualizate, sunt aproape 4.000. Toate dosarele sunt scanate si arhivate in format electronic, pentru prima data in 12 ani, si sunt prinse intr-o baza de date care poate fi consultata, astfel incat sa nu mai existe discutii. De multe, de foarte multe ori, au existat discutii cu privire la modul in care au fost selectate dosarele.

In functie de actele depuse de fiecare familie in parte s-a adunat un punctaj, iar acest punctaj urmeaza sa fie prezentat consilierilor intr-o informare, impreuna cu dosarele aferente, care vor fi puse in dezbaterea consilierilor in varianta oficiala. Aprobarea acestei liste se va face in sedinta viitoare, iar atribuirea efectiva a terenurilor va incepe probabil din luna octombrie sau noiembrie. Tot in aceasta sedinta, ca sa nu mai existe discutii, tot transparent, tot la vedere, astfel incat fiecare sa isi poata spune parerea, va fi aprobata lista cu terenurile care urmeaza sa faca obiectul acestor atribuiri, sa nu mai discutam ca <<am gasit eu un teren in oras, e terenul meu>>, <<tineti terenurile ascunse>> , etc. Totul este pe fata, totul este transparent.

Aceste terenuri au fost identificate in mai multe zone din municipiu. In principal, majoritatea sunt in zona Cimbrului, mai sunt cateva in zona industriala, in spatele magazinului Kaufland si mai exista si alte cateva loturi de teren. Noi le-am grupat pe toate intr-o singura lista, pentru ca toti beneficiarii sa stie despre ce terenuri discutam, sa nu mai existe alte interpretari pe marginea acestui subiect”.