DANAILA: MANGIUREA NE MINTE PE FATA! ATAT EL, CAT SI PSD TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU ACEST JAF GENERALIZAT DE LA CUP DUNAREA!

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, sustine ca directorul general al CUP Dunarea, Silviu Mangiurea (PSD) isi bate joc de cetateni prin declaratiile pe care le face, fiindca ne minte in fata in mod sistematic. Danaila a facut referire, de aceasta data, la declaratiile date de Mangiurea pentru MD Press, privind faptul ca circa 70 de angajati ai companiei vor plati, fiecare, in jur de 500 lei din salariu, ca sa acopere o paguba descoperita in urma unui control al Curtii de Conturi.

Liberalul declarase anterior ca mai multi angajati CUP “Dunarea” s-au plans ca au fost amenintati de conducerea companiei ca daca nu accepta sa “cotizeze” pentru a acoperi paguba, vor fi concediati. Mangiurea a explicat pentru MD Press  ca nu i-a amenintat nimeni si nu au fost facute niciun fel de presiuni, ci oamenii au hotarat din proprie initiativa, din solidaritate, sa plateasca toti, fiindca era o suma de circa 160 milioane lei vechi si daca plateau doar cei cativa vinovati, acestia ar fi trebuit sa suporte sume foarte mari. Mai mult, Mangiurea a declarat ca daca s-a gasit aceasta solutie de compromis, sa contributie toti angajatii de la Serviciul comercial, nu se va mai face analiza, pentru a se identifica exact persoanele vinovate de producerea acelei pagube. In plus, Mangiurea ne-a spus ca nu stie exact ce sume vor plati subordonatii sai, fiindca nu s-a ocupat el de aceasta problema.

Presedintele PNL sustine insa ca declaratiile directorului CUP sunt pline de minciuni si includ si marturisirea unei ilegalitati: “Domnul Mangiurea se face ca este ultimul din casa care afla. El afla ultimul… Nu a stiut de facturi, nu a stiut ce se intampla in companie, nu a stiut ca angajatii vor sa dea singuri din salariu niste sume de bani pana la 1.000 lei, pentru acoperirea unui prejudiciu constatat de Curtea de Conturi. Domnul Mangiurea n-a stiut! Si l-as intreba pe domnul Mangiurea: stie ceva despre societatea asta? Stie domnul Mangiurea ca salariul pe care il incaseaza vine din furtul din banii populatiei? Pentru ca populatia, pentru incompetenta celor de la CUP Dunarea, plateste 50% din apa care se pierde pe retea. Atat timp cat au fost bani de salariu, nu l-a interesat. Dar acum trebuie sa stie! Si mai mult decat atat, trebuie sa raspunda pentru ele!”.

Danaila a mai declarat ca desi personal, considera ca  Silviu Mangiurea nu are ce cauta in fruntea CUP Dunarea, nu ii cere demisia, pentru ca trebuie sa se respecte toti pasii procedurali necesari pentru tragerea la raspundere a acestuia: “Domnul Mangiurea trebuie sa plateasca si PSD trebuie sa deconteze pentru acest jaf generalizat!”.

Liberalul nu are niciun dubiu ca directorul general al CUP minte sfruntat si atunci cand sustine ca zeci de angajati ai CUP s-au decis, de buna voie si nesiliti de nimeni, sa plateasca din salariul lor cateva sute de lei, pentru acoperirea unei pagube de care ei nu erau vinovati: “Este posibil sa fim mintiti pe fata si sa ni se spuna ca s-au dus de buna voie angajatii de la CUP la casierie sa lase niste sume de bani? Asta mi se pare bataie de joc!

Si va mai spun ceva, poate domnul Mangiurea nu stie: in legislatia romaneasca nu este permisa donatia, restituirea benevola a unor sume de bani de catre angajati, catre companie. In legislatia romaneasca, orice suma retinuta angajatilor sau pe care acestia o dau inapoi se face in baza unui titlu executoriu. Acest titlu poate sa imbrace mai multe forme: hotarari judecatoresti, contracte de imprumut, dar una dintre forme este act administrativ emis de autoritatea competenta. Adica domnul Mangiurea a recunoscut ca oamenii aceia vor da niste bani inapoi – fara semnatura dansului pe o dispozitie de retinere, nu era posibil ca vreunul dintre angajati sa restituie niciun ban. Deci domnul Mangiurea stia, ne-a mintit din nou”, a declarat Danaila.