DANAILA: NI S-A SUGERAT SA NU-L MAI PROPUNEM PE NECHITA IN CA LA MUZEU. AM REFUZAT. NOI NU NE ABANDONAM COLEGII

“La multi ani si la revedere!” – cam asa s-ar rezuma ceea ce s-a intamplat ieri in sedinta CJ Braila, in care consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) a fost scos din Consiliul de Administratie (CA) al Muzeului “Carol I”, dupa ce presedintele  CJ, Iulian Chiriac (PSD), l-a felicitat “calduros” cu ocazia zilei sale de nastere.  Ce a vrut si n-a putut managerul Muzeului Brailei, Ionel Candea, in urma cu cateva saptamani, a rezolvat ieri majoritatea PSD-ALDE-PMP din CJ, care l-a eliminat Nechita din CA, motivatia oferita de presedintele Chiriac fiind aceea ca liberalul reclama tot felul de nereguli care nu intotdeauna se confirma, ca nu vine niciodata cu solutii si ca face prea mult scandal.

Scandal a iesit si in sedinta CJ, cand s-a votat noua componenta a Consiliului de Administratie, in contextul in care liberalii si PND-istul Stefan Catalin Iordache au reclamat ca modul in care s-a desfasurat procedura de vot nu a fost legal, fiindca nu s-a asigurat secretul votului. Secretarul judetului, Dumitrel Priceputu, a dat asigurari ca totul a fost perfect legal, insa dupa discutii aprinse, s-a decis repetarea votului, pentru mai multa siguranta. In final, in noul CA al Muzeului Brailei au fost desemnati:  Dumitru Vaduva (PSD), Daniela Bordea (PSD), Mircea Florin (PSD) si Viorel Botea (PSD), ca membri titulari, precum si Vasile Constantin Varga (PNL) şi Marius Dobrota (PSD) ca membri supleanţi. Liberalii l-au propus din nou pe Ovidiu Nechita ca membru titular, insa acesta a cazut la vot.

Dupa vot, consilierul judetean Alexandru Danaila (presedintele PNL Braila) a precizat ca i s-a sugerat ca liberalii sa vina cu o alta propunere decat Nechita, ca membru titular in CA, daca PNL vrea sa obtina voturile PSD-istilor, insa a refuzat acest lucru: “PNL – si nici eu, atat timp cat voi mai fi presedinte – nu o sa abandoneze niciun coleg. Toti colegii care au fost nominalizati initial, la inceputul mandatului, pentru anumite functii, vor fi nominalizati de cate ori se vor face alegeri pentru Consiliile de Administratie respective; asa s-a intamplat cu domnul Nechita si cu domnul Varga astazi.

A doua chestiune: am vazut ca ati declarat dvs ca in interiorul PNL sunt niste discutii, sunt conflicte pe anumite teme si vreau sa va spun ca in interiorul PNL decizia a fost unanima ca domnul Nechita sa fie reprezentantul nostru in CA la Muzeu.

A treia chestiune este legata de reprezentarea in CJ. In CJ fiecare partid a obtinut un numar de voturi. Bineinteles ca majoritatea dicteaza, suntem in democratie, acceptam lucrurile astea si dupa regulile astea functioneaza CJ, dar sunt momente in care unele adevaruri din anumite institutii sunt semnalate de unii dintre colegii nostri si ei ajung sa fie ati afara din posturile respective, doar pentru ca semnaleaza niste chestiuni care sunt in totalitate exacte sau mai putin exacte, in functie de documentele pe care le au la dispozitie, in functie de informatiile la care pot ajunge, conform prevederilor legale. Si ceea ce este mai grav este ca dvs, din punctul meu de vedere, nu incercati sa faceti lumina in aceste cazuri, in niciunul dintre ele; de cele mai multe ori, incercati sa dati vina pe cel care sesizeaza. Si atunci va intreb: cum este posibil si cum se va intampla in viitor cu ceilalti colegi care au fost desemnati astazi in CA la Muzeu sau sunt deja in alt CA, cum vor mai avea ei curajul sa vina sa va sesizeze ceva? Este o intrebare retorica si cred ca raspunsul il vom gasi fiecare in dreptul nostru si vom vota in consecinta”.