DANAILA: NU E POSIBIL CA DUPA RECALCULAREA FACTURILOR CUP SA REZULTE SUME MAI MARI. PNL ACORDA CONSULTANTA JURIDICA CELOR CARE AU FOST ANUNTATI CA TREBUIE SA PLATEASCA MAI MULT

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, declara ca este imposibil ca in urma verificarii facturilor pe care angajatii CUP Dunarea le-au calculat in ultimii 3 ani, sa se ajunga la sume mai mari decat cele deja platite de cetateni pentru serviciile de canalizare (care includ si taxa pe apa de ploaie). Danaila spune ca facturile anterioare au fost calculate la toata suprafata detinuta in proprietate de clientii CUP  – inclusiv pentru suprafatele de pamant – si pe baza coeficientilor maximi, deci nu are cum sa se intample ca recalcularea sa dea ca rezultat sume mai mari decat cele initiale.

Liderul PNL considera ca este vorba despre o noua “magarie” a celor de la CUP Dunarea, care dupa ce si-au inselat ani la rand clientii, acum incearca o noua manevra incorecta. In acest context, Danaila anunta ca PNL le va oferi consultanta juridica brailenilor care au fost anuntati ca trebuie sa plateasca sume suplimentare si care se considera inselati din nou de CUP: “Domnul primar spune ca sunt vreo 12.000 de abonati care au primit facturi gresite. Ne spune ca undeva la 1,4 milioane lei trebuie returnati si aproximativ 900.000 lei trebuie incasati de la cei care au facturile gresit calculate. Eu va spun ca nu exista in Braila abonat care sa fi platit mai putin la apa meteo. Pentru ca toti abonatii – si cei care locuiesc la bloc, si cei care locuiesc la casa – au fost taxati pentru o suprafata maxima de proprietate si nu doar pentru suprafata care are pavaj sau beton sau suprafata construita; au fost taxati pentru toata suprafata de proprietate, cu niste coeficienti maximi si cu o cantitate de ploaie maxima, care nu s-a inregistrat la Braila, in municipiu. Deci este imposibil ca in urma acestui calcul sa reiasa ca cineva are de dat vreun ban in plus. Daca oamenii vor primi astfel de facturi, noi ii asteptam la sediu, sa ne comunice chestiunea asta, ca sa-i putem da in judecata impreuna pe cei de la CUP Dunarea, pentru ca este o bataie de joc. Este o bataie de joc in primul rand a directorului Mangiurea (Silviu Mangiurea, PSD, directorul general al CUP – n.r.) si a primarului municipiului Braila (Marian Dragomir, PSD – n.r.), care sustine… pot sa spun <<magaria>> de la CUP Dunarea.

Deci la o societate comerciala cu un CA si AGA – asa cum este CUP Dunarea -, daca ar fi avut astfel de situatii, va spun ca demisionau sau erau dati afara toti, de sus pana jos, nu mai ramanea niciunul in functie; noi incercam sa musamalizam, incercam sa dam vina pe <<nenorocitii aia de la PNL, ca va pun sa platiti mai mult>>… Nu! CUP Dunarea inca taxeaza diferentiat, desi au un singur contract de furnizare a apei si serviciilor de canalizare, factureaza diferit abonati din judet: in judet intr-un fel, in municipiu intr-o parte intr-un fel, in alta parte, in alt fel.

Exista o lege prin care este posibila eliminarea taxei pe apei de ploaie din facturile brailenilor si care nu este pusa in aplicare. Domnul primar ne spune ca nu sunt bani pentru masurile sociale. Nu, noi vrem sa eliminam taxa pe apa de ploaie; masurile sociale sunt introduse de PSD – sa si le gestioneze asa cum pot mai bine.

Nu este posibil sa nu se intample nimic nici macar cu directorul Mangiurea si cu cei din CA de la CUP. Toti sunt linistiti si multumiti de salariile pe care le iau de acolo din banii cui? Tot din banii nostri!”.

Amintim ca potrivit primarului Marian Dragomir, in urma verificarilor facute de CUP Dunarea,  s-a stabilit ca s-au gresit facturile in cazul a peste 12.100 de clienti. Mai exact, la 7.567 de abonati casnici din municipiul Braila angajatii CUP le-au umflat facturile in ultimii 3 ani, iar alti 4.616 abonati casnici au primit facturi cu sume mai mici decat ar fi trebuit sa plateasca. Potrivit sursei citate, CUP Dunarea a incasat in plus in cei 3 ani suma de 1.433.840 lei (bani pe care ii va returna clientilor pagubiti) si pe de alta parte, mai are de incasat suma de 929.485 lei.