DANAILA: “NU I-AS DA MANAGERULUI RASNOVEANU NOTA DE TRECERE!”; ZIARISTII: “DACA O LASATI REPETENTA, MAI STA UN AN! MAI BINE DATI-I NOTA DE TRECERE, CA SCAPAM MAI REPEDE!”

Haz de necaz, la cea mai recenta conferinta de presa a PNL Braila, pe tema modului in care este condus Spitalul Judetean si a faptului ca PSD-ul local o sustine in continuare pe managerul Delia Rasnoveanu (PSD), desi aceasta si-a aratat cu varf si indesat masura “capacitatii” manageriale.

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a fost intrebat  de ziaristi ce nota i-ar da Deliei Rasnoveanu pentru activitatea sa ca manager din ultimii aproape 2 ani, de cand a preluat aceasta functie.

Danaila a raspuns: “Daca i-am cerut demisia, nu i-as da nici nota de trecere…  Eu am avut discutia asta cu niste colegi, legat de anumite teme similare si ca sa poti sa-i dai o nota obiectiva – eu nu sunt profesor, nu sunt cadru medical, sunt un pacient, sunt un cetatean al Brailei, un consilier judetean -, trebuie sa ai un termen de comparatie. Daca avem un termen de comparatie cu ce se intampla in alte judete, unde spitalele judetene sunt puse pe picioare, sunt finantate si nu au lipsuri de genul asta, i-as da nota 1, pentru prezentare; daca ne comparam cu spitalul de la Faurei sau alte spitale din astea subfinantate… Deci nota este relativa, dar una peste alta, nu este o nota de trecere”.

Ziaristii au comentat, in gluma, ca daca o lasa repetenta pe Rasnoveanu, aceasta va mai sta un an in plus, asa ca este preferabil sa ii dea nota de trecere, ca sa plece mai repede din fruntea spitalului.

Liberalul a mai comentat ca in opinia sa, “nu este vina unui singur om; de la doamna manager pleaca toate problemele, clar, pentru ca nu stie sa le gestioneze, dar este vorba de modul in care CJ si in care presedintele CJ (Iulian Chiriac, PSD – n.r.) organizeaza activitatea medicala”.