DANAILA: NU RENUNT CALITATEA DE CONSILIER JUDETEAN. AM FACUT DOAR O VERIFICARE INTERNA, CA SA VAD CINE DIVULGA INFORMATII DIN PNL

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a dezmintit astazi zvonurile cu privire la posibila sa demisie din calitatea de consilier judetean, care au ajuns la presa locala “pe surse”. Danaila a explicat ca a facut un test, pentru a se convinge ca un anumit coleg din partid transmite informatii din interior altor persoane si de aceea, a vorbit intr-un grup de restrans despre aceasta pretinsa intentie a sa, in ideea ca era o informatie suficient de importanta ca sa constituie un subiect care sa fie “dat mai departe”. Ca dovada, spune liderul liberal, persoana banuita a muscat momeala si a transmis informatia la presa: “Am vazut ca s-a scris – si chiar am primit telefoane de la unii colegi – cu privire la o posibila demisie a mea. Unii dintre colegi au discutat subiectul asta al declararii mele ca incompatibil la Curtea de Apel. La o masa cu alte persoane am pus in discutie acest subiect. In primul rand, eu nu ma tin de scaun, nu sunt aici pus pe viata. Am avut o discutie si cu domnul presedinte Ludovic Orban, functia mea de presedinte al PNL Braila nu este pusa in discutie si nici din CJ nu-mi voi da demisia. Nu mi-a cerut nimeni.

Eu am abordat acest subiect intr-un cadru restrans, doar ca sa-l astept pe cetateanul respectiv, care astazi imi este coleg, sa se duca sa raspandeasca mai departe acest mesaj. Ceea ce vreau sa spun este ca si el stie ca eu stiu cine este.

Nu-mi voi da demisia, nu am avut intentia sa-mi dau demisia din CJ, voi merge si voi lupta in CJ alaturi de colegii mei si de echipa noastra pana la capat, pentru proiectele care sunt bune pentru oras. La partid voi ramane in continuare presedinte – bineinteles, atat timp cat colegii o sa faca echipa cu mine in functia asta”.

Intrebat ce va pati persoana care a “raspandit” informatia, Danaila a declarat: “Va suporta o rusine intre ceilalti care au fost la masa, cand s-a discutat. A fost o treaba de verificare interna, dar a iesit in presa asa, ca sa fie evident si pentru ceilalti care erau in sala. Dar lucrurile astea sunt inerente si este vorba de o singura persoana care probabil este aceeasi persoana care a vorbit si cu domnul primar Dragomir”.

Precizam ca in anul 2016, Alexandru Danaila a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate  (ANI), pentru ca o ocupat simultan pozitia de viceprimar si cea de reprezentant al Consiliului Local Municipal in consiliile de administratie la 4 unitati de invatamant locale. Dragomir a atacat in instanta aceasta decizie, iar procesul este inca in derulare.