Danaila nu vrea sa spuna daca l-ar interesa o functie de conducere in viitorul CJ Braila

P1070220

Viceprimarul Brailei, Alexandru Danaila (PNL), pare a avea tinte politice importante pentru alegerile locale din vara, data fiind campania electorala pe care a inceput-o de la finele anului trecut. Dat fiind ca el si-a declarat  intentia de a candida pentru Consiliul Judetean, iar PNL-ul a anuntat ca propunerea partidului pentru presedintia CJ este omul de afaceri Florin Carligea – propunere care, ce-i drept, inca nu a fost validata oficial de conducerea centrala -, l-am intrebat pe Danaila daca ar fi interesat de functia de vicepresedinte al CJ, in cazul in care se va pune problema ca liberalii sa obtina o astfel de functie. Liberalul a evitat sa dea un raspuns clar, pe motiv ca intai trebuie sa se vada care sunt rezultele obtinute de PNL si abia apoi se va putea discuta despre ocuparea unor functii in conducerea CJ:  “Voi candida pe listele Consiliului Judetean, asta este optiunea mea. Cu privire la situatia din CLM si CJ Braila, pot sa va spun cum privesc eu lucrurile: noi vom fi in fata unui test. Tot ce am facut pana acum au fost lucruri despre care am considerat ca sunt in avantajul Brailei, al dezvoltarii orasului nostru – atat cat am putut noi, liberalii, sa ne implementam ideile.

Toate partidele, toti candidatii, vom trece un test la momentul alegerilor locale. In functie de ce nota vom lua din partea cetatenilor – ca la asta se rezuma tot -, vom sti daca vom avea posibilitatea sa ne implicam intr-o majoritate formata atat in CLM, cat si in CJ. Obiectivul nostru, ca partid, asta este, dar pana cand nu vom vedea ce numar de consilieri vom obtine, nu putem discuta despre o majoritate, despre postul de vicepresedinte CJ, etc”.

Intrebat inca o data daca dincolo de aceste calcule politice, personal, ar fi interesat, de principiu, de postul de vicepresedinte CJ, Danaila ne-a spus: “Pe mine ma intereseaza un singur lucru: ca judetul asta sa aiba o strategie de dezvoltare si in haosul in care astazi ne scaldam cu totii, cel putin la nivel judetean, cred ca ar trebui facuta ordine”.

Precizam ca potrivit unor zvonuri care circula in politica locala, nu este sigur ca Florin Carligea va ajunge sa candideze sub steagul PNL pentru functia de consilier judetean si apoi, de presedinte al CJ Braila.